Ευχαριστήρια επιστολή του Πάπα Φραγκίσκου στον Νίκο Δένδια 

0 Ποντίφικας εξαίρει τον «διορατικό προβληματισμό» του Έλληνα ΥΠΕΞ 

Νίκος Δένδιας Πάπας Φραγκίσκος

Με επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο Πάπας Φραγκίσκος, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του τόσο κατά την άφιξη του στη χώρα μας, όσο και κατά την αναχώρηση του από την Ελλάδα, η οποία όπως επισημαίνει, έλαβε χώρα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, του Αγίου Νικολάου. 

Στην Αθήνα ο Πάπας Φραγκίσκος

Στην επιστολή του ο Ποντίφηκας εξέφρασε επίσης την ευχαρίστηση του για, όπως αναφέρει «τον διορατικό προβληματισμό»  του Υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της συζήτησης που είχαν. 

Πρόσθεσε ότι η παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών αποτελεί γεφυροποιό στοιχείο στην προώθηση του διαλόγου προς όφελος της ανθρωπότητας. 

Πάπας Φραγκίσκος: Συγκίνηση όταν έψαλε το «Πάτερ Ημών» στα ελληνικά

Επισημαίνεται ακόμη ότι πριν την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα, ο Υπουργός Εξωτερικών είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Καρδινάλιο Parolin και είχε συνομιλήσει επανειλημμένα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Αρχιεπίσκοπο Gallagher. 

Κατά τις επαφές αυτές, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, συζητήθηκε εκτενώς η προοπτική συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βατικανού, καθώς και άλλων Ορθοδόξων και Καθολικών κρατών για την εμπέδωση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top