Αλλαγές στον ΟΑΕΔ και στα προγράμματα κατάρτισης με νομοσχέδιο  

Η παρουσίαση από τον Κ. Χατζηδάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο 

Η εισήγηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο (21/12/2021)

Το νομοσχέδιο για την κατάρτιση, τις δεξιότητες και τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Χατζηδάκης: Ορόσημο η μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται:  

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Πότε θα δοθεί στους ανέργους

Α. Αναβάθμιση του συστήματος της κατάρτισης με έμφαση στην ποιότητα, την αξιολόγηση και την πιστοποίηση, ώστε η Ελλάδα να πάψει να είναι ουραγός στην αντιστοίχιση μεταξύ των δεξιοτήτων που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και αυτών που ζητά η αγορά εργασίας. Ορίζονται υποχρεώσεις και για τους παρόχους και για τους καταρτιζόμενους, ώστε να πιάνουν τόπο τα ευρωπαϊκά κονδύλια που διοχετεύονται στην κατάρτιση.

Β. Εκσυγχρονισμός του ΟΑΕΔ με στόχο να γίνει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και να μπορέσει να αξιοποιήσει στο έπακρο τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους.

Έρχονται προγράμματα κατάρτισης για άνεργους στον κλάδο security  

Γ. Στενότερη συνεργασία των συμβούλων του ΟΑΕΔ με τους ανέργους μέσω της διαμόρφωσης ενός ατομικού σχεδίου δράσης για τον καθένα, ώστε να βρίσκουν ευκολότερα δουλειά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top