Έρχονται προγράμματα κατάρτισης για άνεργους στον κλάδο security  

Συνάντηση Χατζηδάκη με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας

Κωστής Χατζηδάκης

Η δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης για τους ανέργους στον κλάδο προσωπικού ασφαλείας (security) και οι όροι συμμετοχής των εταιρειών του κλάδου στους διαγωνισμούς του Δημοσίου ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδας (ΟΜΥΠΑΕ) και  εκπροσώπους μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών security.

ΕΦΚΑ: Μεγάλες αλλαγές και πρόσληψη στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα

Όπως σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι προετοιμασίες για την προκήρυξη προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης ανέργων στον χώρο του προσωπικού ασφαλείας, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ.  Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι υπάρχουν προϋποθέσεις ταχείας απορρόφησης των καταρτισθέντων, καθώς υπάρχει υψηλή ζήτηση για υπηρεσίες security. Τα προγράμματα θα «τρέξουν» τους πρώτους μήνες του 2022, θα αφορούν περί τα 10.000 άτομα και θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ. 

«myOAEDραντεβού»: Ηλεκτρονικά τα ραντεβού στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Συζητήθηκε επίσης αναλυτικά το θέμα της διασφάλισης της τήρησης δίκαιων όρων  κατά τη συμμετοχή των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στους σχετικούς διαγωνισμούς των δημόσιων φορέων, ως προς το σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Συμφωνήθηκε να αναζητηθούν τρόποι που θα διασφαλίζουν στην πράξη την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την αποτροπή της νόθευσης του ανταγωνισμού.

ΟΑΕΔ: 5.400 νέες θέσεις εργασίας σε Δυτική Μακεδονία - Πελοπόννησο

Στη συνάντηση συμμετείχαν –πέραν του κ. Χατζηδάκη- η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ  Βαγγέλης Πάλλης, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΥΠΑΕ κ.κ. Δημήτρης Βασιλείου και Γιάννης Γιανναράκης και εκπρόσωποι των εταιρειών ESA Security, ICTS, BRINKS και G4S.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top