Δύο κόμματα, τρεις διαγραφές για τον Κουρουμπλή! 

Οι δύο φορές που διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ πριν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ    

Δείτε στο video τη φραστική «έκρηξη» του Π. Κουρουμπλή στη Βουλή, η οποία προκάλεσε τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ 

Ένα ιδιότυπο ρεκόρ κατέχει από χθες ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος διαγράφηκε μετά την «έκρηξη» στη συζήτηση στη Βουλή και τις φωνές «δολοφόνοι» κατά της κυβέρνησης. Ο κ. Κουρουμπλής δεν ήταν η πρώτη φορά που διαγράφηκε από κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά η τρίτη συνολικά, στα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), με τα οποία έχει εκλεγεί βουλευτής!  

Χαμός στη Βουλή: «Δολοφόνοι» άρχισε να φωνάζει ο Κουρουμπλής! 

Στην κυβέρνηση πάντως βρισκόταν το ΠΑΣΟΚ την πρώτη φορά που διαγράφηκε ο κ. Κουρουμπλής, στο οποίος ανήκε τότε, με αιτία την υπερψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε ο  τότε  υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Πάχτας, για δασική έκταση στη Σιθωνία Χαλκιδικής, η οποία θεωρήθηκε ευνοϊκή από τον Τύπο και την τότε αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ) για συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία. Ακολούθησε σάλος, με αποτέλεσα να παραιτηθεί ο κ. Πάχτας και να διαγραφούν 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (εκτός από τον κ. Κουρουμπλή διαγράφηκαν οι βουλευτές Ανθόπουλος, Κατσανέβας, Κίρκος, Διαμαντής, Βούγιας, Χρυσανθακόπουλος, Στρατηλάτης και Φλώρος).  Για την ιστορία το ζήτημα της τροπολογίας είχε προκαλέσει παρέμβαση του τότε προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών που δεν ήταν άλλος από τον μετέπειτα Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ,  Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!  

Χαμός στη Βουλή: «Δολοφόνοι» άρχισε να φωνάζει ο Κουρουμπλής! 

Η διαγραφή του κ. Κουρουμπλή  πάντως θύμισε και τις ημέρες των μνημονίων, όταν η τότε κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου «φυλλορροούσε», με βουλευτές της είτε να διαγράφονται λόγω της καταψήφισης μνημονιακών νόμων 0είτε να εγκαταλείπουν οι ίδιοι σταδιακά την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, ακριβής σύγκριση με το σήμερα δεν μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση τα μνημόνια ήταν ο λόγος της δεύτερης διαγραφής του κ. Κουρουμπλή από το ΠΑΣΟΚ, αν και υπερψήφισε τελικά το πρώτο μνημόνιο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, μετά από ένα θρίλερ αρκετών ημερών για τη στάση του ίδιου και αρκετών άλλων βουλευτών του κόμματος που εξέφραζαν διαφωνίες. Τελικά ο κ. Κουρουμπλής υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο το 2010, αλλά καταψήφισε το μεσοπρόθεσμο το 2011, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του. 

ΝΔ σε Τσίπρα: Τον Πολάκη που έχει πει το ίδιο, θα τον διαγράψετε;

Η «τρίτη και φαρμακερή» φορά που διαγράφηκε, ήταν πλέον από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, μετά το φραστικό επεισόδιο που προκάλεσε στη Βουλή και την ποινή της μομφής που του επιβλήθηκε. Μένει να φανεί στην πράξη αν η διαγραφή από την ΚΟ συνεπάγεται και την οριστική απομάκρυνση από τον ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα ανακληθεί αργότερα η απόφαση και θα επιστρέψει. Τα σενάρια πάντως που κυκλοφόρησαν για «φλερτ» με το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ , με βάση τουλάχιστον τη χθεσινή καταδίκη της στάσης του από τη Χαριλάου Τρικούπη, δε φαίνεται να έχουν βάση, μέχρι στιγμής…            
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top