Χαμός στη Βουλή: «Δολοφόνοι» άρχισε να φωνάζει ο Κουρουμπλής! 

Μομφή από τον πρόεδρο της Βουλής και αποστάσεις Σκουρλέτη από τον βουλευτή

Μεγάλη ένταση επικράτησε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλής άρχισε να αποκάλεσε σαν  «δολοφόνους» την κυβέρνηση, με αφορμή τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα! Επικράτησε στη συνέχεια μεγάλη αναταραχή, με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να προσέρχεται εκτάκτως στην αίθουσα της Ολομέλειας και να επιβάλλει την ποινή της μομφής στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά (η οποία και συνεπάγεται μερική περικοπή του μισθού του).  

Ξεκίνησε η μάχη του Προϋπολογισμού στη Βουλή 

«Περιμένουμε να είχε έρθει ο κ. πρωθυπουργός αλλά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Αλλά θα απολογηθείτε, δε θα το περάσετε έτσι»  ξεκίνησε να λέει σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για να διαμαρτυρηθεί ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος.    
 
Ο κ. Κουρουμπλής απτόητος όμως ανέβασε και άλλο τους τόνους, λέγοντας: «Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους,  έχετε θράσος… είναι ντροπή. Όσο και να θορυβείτε δε θα το ξεπεράσετε».  Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως  «ό,τι και να κάνετε είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται. Τουλάχιστον δείξτε λίγη σεμνότητα. Πέθαναν άνθρωποι άδικα. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο».  

 Επίθεση Ηλιόπουλου σε Οικονόμου για τη μελέτη Τσιόδρα: Συνεχίζουν τα ψέματα
 

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να έχει αντεγκλήσεις με βουλευτές της ΝΔ, ενώ  στις παρατηρήσεις του προεδρεύοντος αντιπροέδρου της Βουλής Απόστολου Αβδελά, ο οποίος του ζήτησε να ανακαλέσει την έκφραση «δολοφόνοι», απάντησε, αρνούμενος να το πράξει: «Ξέρω τι λέω και ξέρω καλά ελληνικά». 

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «άστοχες και παρεξηγήσιμες» τις φράσεις  που χρησιμοποίησε ο κ. Κουρουμπλής, αλλά κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή αξιοποίησή τους και αποπροσανατολισμό.      

«Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε κάνουμε Αν θέλετε να διολισθήσετε κάντε το. Πιάνεστε από μια άστοχη φράση για  να μην απαντήσετε σε όσα σας ρωτάμε».   

Τσιόδρας - Λύτρας: Αυξημένη κατά 87% η θνητότητα στις νοσηλείες εκτός ΜΕΘ

«Καταδικάζουμε τέτοιες ακρότητες και τέτοιου είδους φωνές» δήλωσε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Γιαννακοπούλου για τη θέση του κόμματός της, ενώ η βουλευτής και πρώην Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ανέφερε για το επεισόδιο:     

Εμείς δε νοιώθουμε την ανάγκη να χρησιμοποιούμε βρισιές και χαρακτηρισμούς. Ακούω συνεχώς «είσαι ψεύτης». Έχουμε διαφορές αρχών. Είστε συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία».   

Ποινή στον Κουρουμπλή από τον Τασούλα 

Το επεισόδιο έληξε με την επιβολή της ποινής της μομφής από τον κ. Τασούλα στον κ. Κουρουμπλή.  

«Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε «ό,τι χυδαιότερο, ό,τι αποκρουστικότερο, ό,τι υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου» όσα ελέχθησαν και επικαλούμενος το άρθρο 80 του Κανονισμού ανακοίνωσε ότι απευθύνει μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.      

«Δεν μπορεί να πυροδοτούμε κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά πολιτικών αντιπροσώπων. Στιγματίζω τον βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με μομφή» δήλωσε.     
 
Τη συμπεριφορά Κουρουμπλή στιγμάτισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε:   «Κηλίδα η συμπεριφορά του κ. Κουρουμπλή. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τον βουλευτή του. Να τον οδηγήσει στην αίθουσα και να ανακαλέσει,  διαφορετικά να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα. Είναι  μείζον πολιτικό θέμα. Ή ανακαλεί ή διαγράφεται».   

Την ευθεία αντίθεσή του στη φρασεολογία Κουρουμπλή εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος ανέφερε ότι «με ανταλλαγή ύβρεων δεν υπάρχει λύση, δεν  μας καλύπτουν τα όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top