myΕrgani.gov.gr: Στο κινητό οι αμοιβές, τα ωράρια και οι υπερωρίες μας

«Ψηφιακή κάρτα εργασίας»: Τι φέρνει για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς υπερωριών με νομοσχέδιο του Υπoυργείου Εργασίας

Πλήρη πρόσβαση στα εργασιακά τους δεδομένα θα μπορούν να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στα κινητά με την εφαρμογή «myErgani», που παρουσιάστηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Όλες οι πληροφορίες του Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο για τους εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να βλέπουν τα ωράριά τους, τις αμοιβές τους, τις υπερωρίες τους, κλπ.

Μάλιστα, η εφαρμογή δίνει και τη δυνατότητα ειδοποιήσεων (notifications) για κάθε νέα μεταβολή στην καρτέλα τους.

Έτσι, θα έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σε όλη την πληροφορία που αφορά τον εργασιακό τους βίο.

«Ψηφιακή κάρτα εργασίας»: Τι φέρνει για εργαζομένους και επιχειρήσεις

Η εφαρμογή myΕrgani.gov.gr «στρώνει» τον δρόμο για το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου, η Ψηφιακή Κάρτα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 από τις μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί παντού.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πότε ξεκινά, πώς θα λειτουργεί

Με στόχο την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, ο εργαζόμενος θα μπορεί να δηλώνει την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία του, μέσα από το κινητό του.

Η διασταύρωση θα γίνεται αυτόματα από το υπουργείο Εργασίας, ενώ εξετάζεται και η δυνατότητα ηλεκτρονικών καταγγελιών από εργαζόμενους, αλλά με δικλείδες ασφαλείας για να αποφεύγονται οι εκδικητικές καταγγελίες.

Τα πρόστιμα, για όσους εργοδότες ζητούν από εργαζόμενους να ενεργοποιούν αργότερα ή να απενεργοποιούν νωρίτερα την ψηφιακή τους κάρτα, θα είναι τσουχτερά, στα 10.500 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top