Στην εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Unicef η Σακελλαροπούλου

Η συγκινητική ομιλία γιατρού και πρώην δημάρχου  

75 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της UNICEF. Στην επετειακή εκδήλωση  απηύθυνε χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συγκινήθηκε η Παπαρίζου: «Έχω βρεθεί σε επεισόδιο βίας παιδιού» 

«Αναγνωρίζοντας το έργο της Unicef 75 χρόνια τώρα και στηρίζοντας τις προσπάθειές της, μπορούμε να διαμορφώσουμε, όλοι μαζί, ένα παρόν αρμονικό για το παιδί, σαν μια υπόσχεση, αν όχι και εγγύηση, για ένα καλύτερο μέλλον» διαμήνυσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Στην  εκδήλωση για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού μίλησε ο  γιατρός και πρώην δήμαρχος Γρεβενών, Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά που υποστηρίχθηκαν από τον τότε Οργανισμό Περιθάλψεως και Αποκαταστάσεως των Ηνωμένων Εθνών, από τον οποίο «γεννήθηκε» η Unicef. 

Η UNICEF θα διανείμει 2 δισ. δόσεις εμβολίων στις φτωχές χώρες

 «Αν βοηθούσαμε όλοι ο ένας τον άλλον κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» τόνισε ο κ. Σιόβας.   

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του γραφείου της Unicef στην Ελλάδα, Λουτσιάνο Καλεστίνι, πάνω από 500.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. 

Το παρών  στην εκδήλωση έδωσαν υπουργοί, βουλευτές, η πρεσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

ΕΛΠΙΔΑ: O αληθινός Αϊ- Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top