Κορωνοϊός: Πότε ξεκινά ο εμβολιασμός για παιδιά 5-11 ετών

Οικονόμου: Πάνω από 530.000 ραντεβού για τρίτη δόση μέσα 2 μέρες

Τις επόμενες εβδομάδες, έως τις αρχές του έτους, αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της πλατφόρμας, ο Γιάννης Οικονόμου είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Αυτό έχει να κάνει με το πότε θα έχουμε στη διάθεσή  μας τα εμβόλια τα οποία είναι διαφορετικά, γιατί είναι διαφορετική η δοσολογία σε σχέση με αυτά που χορηγούνται στον γενικό πληθυσμό. Νομίζω δε θα αργήσουμε. Τις επόμενες εβδομάδες - στις αρχές του έτους, θα τα έχουμε στη διάθεσή μας».

FFP2, KN95 ή χειρουργική; Ποια μάσκα προστατεύει περισσότερο - Νέα έρευνα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση θα φροντίσει να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα για το πόσο ασφαλές και χρήσιμο είναι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Πάνω από 530.000 ραντεβού για τρίτη δόση μέσα δύο μέρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως μέσα σε δύο μέρες, από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, έχουν ήδη κλειστεί 535.662 ραντεβού αναμνηστικής δόσης.

Η τρίτη δόση φέρνει αλλαγές: Πόσο θα διαρκούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Όπως τόνισε, ο ένας στόχος της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της τρίτης δόσης, που κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας της διαφαινόμενης μεταβολής του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή «Όμικρον» και του χειμώνα.

Ο άλλος είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης για όλους και «πρωτίστως σε εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα, 59.864 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών έχουν κλείσει το ραντεβού για να κάνουν την πρώτη δόση.

Πώς σχολίασε τα αποτελέσματα στο ΚΙΝΑΛ

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ μπορεί να μείνει χωρίς εν δυνάμει κυβερνητικούς εταίρους με δεδομένο ότι στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ πέρασαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος είναι εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝΑΛ».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Λοβέρδος ανακοινώνει ποιον στηρίζει για τον β’ γύρο

Όπως τόνισε, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και μέχρι τότε «κάθε πολιτική δύναμη θα καταθέσει τις προτάσεις της. Εμείς θα καταθέσουμε στους πολίτες το έργο μας και οι πολίτες θα αποφασίσουν πώς θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη περίοδο».

Παράλληλα, χαιρέτησε τη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ: «Η δημοκρατία αναδεικνύεται με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και όχι με την αποχή τους. Το σημαντικό είναι να μην μένουν τα κόμματα περίκλειστα. Είναι κάτι που κάνει η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top