Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ουρές στα εκλογικά κέντρα - Ψήφισαν πάνω 140.000 από το πρωί

Παράταση ζητά ο Παπανδρέου - Ποιον έβγαλε νικητή η Αυστραλία

Το Κίνημα Αλλαγής εκλέγει νέο πρόεδρο - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Πλήθος κόσμου συρρέει από τις 7 το πρωί στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης αναμένεται να δοθεί παράταση, κάτι που ζήτησε και ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες - Ποιοι και πώς μπορούν να ψηφίσουν

ΚΙΝΑΛ εκλογές ουρά

Πλήθος κόσμου στα εκλογικά κέντρα για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - ουρές

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα πάνω από 140.000 πολίτες, με ρυθμό περίπου 500 ψήφους ανά λεπτό.

Σημειώνεται ότι οι επιτελείς στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση από ότι το 2017, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μέχρι την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει αρκετά λιγότεροι πολίτες.

ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο νικητής στην Αυστραλία 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας στην Αυστραλία που ανέδειξε νικητή με ποσοστό 50% τον Γιώργο Παπανδρέου. Σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

  • Παπανδρέου(54), 50%
  • Λοβέρδος (34), 31.48%
  • Καστανίδης (3), 2.78%
  • Χρηστίδης (3), 2.78%
  • Ανδρουλάκης (12), 11.1%
  • Γερουλάνος (2), 1.85%
     

Για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ η ΕΔΕΚΑΠ ανέφερε νωρίτερα ότι αναμένεται η λειτουργία σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος

Στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου ψήφισε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος», ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε και προοδευτικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας».

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης μίλησε έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

εκλογές ΚΙΝΑΛ - Γιώργος Καστανίδης

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε λίγο πριν τις 10 το πρωί ο υποψήφιος για την ηγεσία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες να μας τιμήσουν σήμερα με τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες μας. Ζητώ να πάρουν την υποψηφιότητά μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, συνέπειας, ρεαλισμού να ξαναπρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης

Στο 22ο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αθηναίων ψήφισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Ξημερώνει μια ημέρα αισιοδοξίας και δύναμης. Μια ημέρα που θα τολμήσουμε για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής», τόνισε ο εκ των υποψηφίων υποψήφιος για την αρχηγία του Κινήματος Αλλαγής. «Πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά χωρίς την όποια δε θα βρισκόμασταν εδώ, χωρίς την προσπάθειά της, χωρίς τη δουλειά της, χωρίς την τόλμη της όλα τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε.

εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παύλος Χρηστίδης

Λίγο πριν τις 08:30 το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος μετέβη στο εκλογικό κέντρο στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης και ψήφισε για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

«Ήρθε επιτέλους να σηκώσουμε την δημοκρατική παράταξη μπροστά. Καλώ όλες τις Ελληνίδες, όλους τους Έλληνες να προσέλθουν σήμερα στη δημοκρατική μας κάλπη. Είναι η ώρα πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά. Στόχος είναι να ξεπεράσουμε τις 212.000 που ψήφισαν το 2017», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην Ακαδημίας, ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, ο Παύλος Γερουλάνος.

«Καλή μέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και γι’ αυτό η πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε δείχνει πως το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και γι΄αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ότι έχουμε καταφέρει αυτό τον καιρό. Θέλω να πω στους πολίτες που μας ακούν σήμερα, να πάνε να ψηφίσουν. Η αλλαγή είσαι εσύ», δήλωσε κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.

εκλογές ΚΙΝΑΛ - Παύλος Γερουλάνος
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top