Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Άνοιξαν οι κάλπες - Ποιοι και πώς μπορούν να ψηφίσουν

Το Κίνημα Αλλαγής βγάζει νέο πρόεδρο

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ (4/12)

Άνοιξαν στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου ζουν απόδημοι Έλληνες.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες για τον νέο αρχηγό

Σε χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ και την Αυστραλία. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 7 το απόγευμα και δεν αποκλείεται να δοθεί μικρής διάρκειας παράταση με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

εκλογές ΚΙΝΑΛ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ, καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος. Θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ.

Μπορούν επίσης να ψηφίσουν και 17ρηδες που έχουν γεννηθεί μέχρι 31/12/2004 και είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους. Οι αρμόδιοι χειριστές θα αναζητήσουν τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών όπου αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος.

Για την ταυτοποίησή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεότεροι, π.χ 16ρηδες, αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

ΚΙΝΑΛ: Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο Ηράκλειο της Κρήτης , ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ψηφίσει στη Μεταμόρφωση, ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ταύρο, ο Χάρης Καστανίδης στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος

Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος - Eurokinissi

Στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας (Ελ.βενιζελου 175) θα ψηφίσουν ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης και τα παιδιά της.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες Ε.Ε., οι αλλοδαποί και οι απόδημοι Έλληνες

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ, οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. 

Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν υποχρεωτικά θα φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Καλό είναι να τηρούν τις αποστάσεις και να αποφεύγουν το συνωστισμό καθώς μέχρι να ψηφίσουν θα βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο.

Οι απόδημοι σε ΗΠΑ, Ε.Ε., Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία μπορούν να ψηφίσουν όσοι Έλληνες πολίτες πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. Δηλαδή είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο. Οι πιστοποίησή τους θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο σαν να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η ΕΔΕΚΑΠ έχει ανακοινώσει ότι τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν ως εξής:

  • Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
  • Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
  • Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
  • ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
  • Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα

Μετά το κλείσιμο της κάλπης αρχίζει η καταμέτρηση. Υπολογίζεται γύρω στις 10 το βράδυ να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων που θα δώσει τη δυνατότητα να φανεί ως τάση, το τελικό αποτέλεσμα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top