Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση συμφιλιώθηκε με την ιδέα των 100 θανάτων τη μέρα

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για τους επόμενους δύο μήνες»

Νάσος Ηλιόπουλος

Κριτική στην κυβέρνηση για την εξέλιξη της πανδημίας άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του «Σκάι».

Κορωνοϊός: 1.699 τα νέα κρούσματα στην Αττική - 1.032 στη Θεσσαλονίκη

«Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι καθημερινά για τους επόμενους δύο μήνες θα χάνουμε 80 με 100 ανθρώπους» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος ανέφερε και ότι  «είναι φανερό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σχέδιο για τους επόμενους δύο μήνες», ενώ πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο ίδιος στο τελευταίο του διάγγελμα, έχουμε πάνω από 500.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και περίπου 1,5 εκατ. πολίτες άνω των 60, που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και έχει περάσει το εξάμηνο». 

«Ακόμα και αν με κάποιο μαγικό τρόπο αύριο όλοι εμβολιάζονταν, η κατάσταση για τους επόμενους δύο μήνες θα συνεχίσει να είναι πολύ δύσκολη» ισχυρίσθηκε ο κ. Ηλιόπουλος.     

Σκέρτσος: 50.000 ραντεβού για άνω των 60 ετών από την Τρίτη 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση αρνείται επίσης να πάρει μια σειρά από άμεσα μέτρα που θα μπορούσαν να αντιστρέψουν την εξέλιξη της πανδημίας. «Τέτοιο μέτρο είναι η επιστροφή της τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου αυτό είναι εφικτό», δήλωσε  εξηγώντας ότι «η τηλεργασία θα συμβάλει άμεσα στην αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς».

«Χρειάζεται επίσης να ακυρωθούν εδώ και τώρα οι συγχωνεύσεις σχολικών τάξεων που κάνει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Ηλιόπουλος. «Σήμερα, σε πολλά σχολεία, όταν υπάρχουν ένα ή δύο κρούσματα στην τάξη, οι γονείς σταματούν να στέλνουν τα παιδιά, αυτό δείχνει ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν με ασφάλεια» συμπλήρωσε.  

Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία

«Χθες το βράδυ 172 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», σημείωσε, ενώ υπενθυμίζοντας την αποστροφή του πρωθυπουργού στη Βουλή -ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως όσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με όσους διασωληνώνονται σε ΜΕΘ- ανέφερε: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως αρνητής της επιστήμης, ακύρωσε με μία φράση του την εντατικολογία».

«Δεν γίνεται να ακούμε τον κ. Βορίδη να λέει ότι η διασωλήνωση είναι μία απλή ιατρική πράξη», πρόσθεσε. «Με αυτά που λένε, οι άνθρωποι γίνονται επικίνδυνοι», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ο κ. Καπραβέλος το είπε ξεκάθαρα, με τη διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ οι ελπίδες είναι ελάχιστες. Και -αφού έχουμε φτάσει στο σημείο να πρέπει να αποδείξουμε τα αυτονόητα- υπάρχουν και μελέτες που το δείχνουν αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση έκοψε επίσης τη δυνατότητα από τους ανασφάλιστους να μπορούν να κάνουν συνταγογράφηση σε ιδιώτες γιατρούς. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να πηγαίνουν αποκλειστικά σε δημόσια δομή για να κάνουν συνταγογράφηση είτε για εξετάσεις είτε για φάρμακα και η αναμονή για αυτή τη διαδικασία μπορεί να κρατά και τρεις μήνες», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας πως «είναι απαράδεκτο σε περίοδο πανδημίας να περιορίζεις την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίας υγείας».

Επέκταση της υποχρεωτικότητας στους κάτω των 60 σκέφτεται το Μαξίμου 

Σχετικά με τον εμβολιασμό, δήλωσε την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο μέτρο του προστίμου των 100 ευρώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top