Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολεία

Η πρόταση του Τσίπρα και η απάντηση του Οικονόμου

Σχολείο

«Καταθέτουμε πρόταση για να είναι, εκτός από ανοικτά, και ασφαλή τα σχολεία μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδία Ελλάδας, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά της πανδημίας μέσα από τα σχολεία και τους μαθητές.

«Πολύ μεγάλο μέρος της εξάπλωσης του ιού με βάση τα επίσημα στοιχεία προέρχεται από τους μαθητές», καθώς το 25% των κρουσμάτων αφορούν σε παιδιά.

Όπως ανέφερε, με βάση τα επίσημα στοιχεία μόνο το Νοέμβριο είχαμε 45.000 κρούσματα σε μαθητές. 

«Αν και ευτυχώς η πλειονότητα των παιδιών δεν νοσεί βαριά ή είναι ασυμπτωματικά, η κατάσταση αυτή εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη διασπορά στην κοινότητα, διότι τα παιδιά, που είναι φορείς του ιού, έρχονται στο σπίτι σε επαφή με παππούδες και γιαγιάδες», εξήγησε.

«Καταθέσαμε μία πρόταση για αλλαγή του πρωτοκόλλου 50%+1, δηλαδή να πρέπει να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά ενός τμήματος για να κλείσει», τόνισε.

Η πρόταση αυτή, προβλέπει όπως είπε το κλείσιμο ενός τμήματος στο πρώτο κρούσμα για 3 μόνο μέρες και την υποχρεωτική επανέναρξη των μαθημάτων μετά από 3 μέρες αφού πρώτα όλοι οι μαθητές έχουν υποβληθεί σε δωρεάν μοριακό τεστ.

Οικονόμου: Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης. Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για 3 μέρες από τις 5 που λειτουργούν», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.

«Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη» και συμπλήρωσε: «Αυτά λέει ο κ Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση:

•    Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα 7 τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί 3 μήνες.

•    Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών.

•    Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26.

•    Από πέρυσι έγιναν 16.200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38.000 προσλήψεις αναπληρωτών.

•    Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

•    Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top