Δένδιας: Τι εξηγήσεις έδωσε ο Ισπανός ΥΠΕΞ για τη συμφωνία με Τουρκία

«Η αλληλεγγύη προς Ελλάδα και Κύπρο είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας»

«Η αλληλεγγύη της Ισπανίας προς όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι υπεράνω πάσης αμφιβολίας, και το λέω αυτό εδώ, στην έδρα του Κοινοβουλίου».

Με αυτή τη φράση θέλησε να ξεκαθαρίσει τη στάση της Ισπανίας, μετά την έντονη ενόχληση της Αθήνας για τη συμφωνία με την Τουρκία για πώληση εξοπλισμών, ο Ισπανόις υπουργός Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Τουρκία: Τι επιδιώκει ο Ερντογάν από την συμφωνία με την Ισπανία

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Ισπανός ΥΠΕΞ επανέλαβε την αλληλεγγύη της Ισπανίας στον Νίκο Δένδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Παρασκευής.

Οπως ανέφερε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες (J.M.Albares).

Θα εργαζόμαστε μαζί:Το Κοινό Ανακοινωθέν Ελλάδας-Γαλλίας-Kύπρου-Αιγύπτου

Κατά τη συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν, ενώ ο Ισπανός ομόλογός του έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων.

«Η πρότασή του έγινε δεκτή», σημειώνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top