Την Τετάρτη ξεκινά τελικά η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Οι 40 μόνο εθελοντές οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση     

Έφτασε η ώρα της επίταξης τελικά για τους ιδιώτες γιατρούς. Αύριο, Τετάρτη 17/11/2021,  το Yπουργείο Υγείας θα στείλει τα φύλλα πορείας, αφού όπως εξήγησε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η εθελοντική συμμετοχή δεν καλύπτει τις ανάγκες του ΕΣΥ με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να λάβει την οριστική απόφαση. 

Ασφυκτιά το ΕΣΥ: Ένα βήμα πριν την επίταξη των γιατρών η κυβέρνηση

Μόνο 40 οι εθελοντές

Θα χρειαστούν 100 ως 150 ιδιώτες γιατροί  για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες  στην Βόρεια Ελλάδα. Με τις συνεχείς αναβολές  της επίταξης οι 20 γιατροί που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή έγιναν 40 ενώ γίνονται συζητήσεις με άλλους 12 στον Βόλο. Αύριο όμως θα αρχίσει η αποστολή φύλλων πορείας για τις ακάλυπτες θέσεις. 

Οι γιατροί αντιτείνουν ότι:  
•    Δεν έχουν πληρωθεί  ακόμη για τις περυσινές επιτάξεις
•    Δεν έχουν νοσοκομειακή εμπειρία
•    Και  υπάρχει ο κίνδυνος οι ασθενής να τους ζητήσουν αστικές ευθύνες.

Πλεύρης: Τα όποια νέα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους

Επίθεση της ΕΙΝΑΠ στην κυβέρνηση για τις διασωληνώσεις και τις ΜΕΘ 

Μια φράση όμως του  κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι γιατροί αποφασίζουν για τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ, προκάλεσε κόντρα αυτή τη φορά  με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Η Ένωση τους,  με πρόεδρο της Ματίνα Παγώνη τον κατηγόρησε για  «άθλια προσπάθεια μεταφόρτωσης στους νοσοκομειακούς γιατρούς των σοβαρότατων κυβερνητικών ευθυνών για τις ελλείψεις κλινών ΜΕΘ».

Kορωνοϊός: Την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων ζητά ο Ξανθός

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  απαντώντας  εξήρε το έργο των γιατρών  και διευκρίνισε ότι «προφανώς δε μεταθέτει ευθύνες σε κανέναν, αφού οι αποφάσεις (για τις διασωληνώσεις και τις ΜΕΘ)  λαμβάνονται πάντα με βάση τις δυνατότητες του Συστήματος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top