Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής και επίσκεψη στη Μυτιλήνη  

Πάπας Φραγκίσκος Ιερώνυμος

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021,  όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας εκτός από θρησκευτικός ηγέτης είναι και αρχηγός του κράτους του Βατικανού και θα έχει συναντήσεις με την Πρόεδρο της  Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.          

Σε Ελλάδα και Κύπρο στις αρχές Δεκεμβρίου ο πάπας Φραγκίσκος

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  στις 4 Δεκεμβρίου στις 11:10 π.μ. και, μετά την επίσημη υποδοχή, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου, μετά την τελετή υποδοχής (12.00), θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στη συνέχεια, ο Πάπας Φραγκίσκος θα μιλήσει σε αξιωματούχους, μέλη του διπλωματικού σώματος και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Στις 16:00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Στις 17:15 ο Πάπας Φραγκίσκος θα μεταβεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου των Καθολικών για να μιλήσει σε επισκόπους, ιερείς, μέλη μοναχικών ταγμάτων και της Αφιερωμένης Ζωής, ιεροσπουδαστές και κατηχητές της Καθολικής Εκκλησίας.

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10:10 π.μ., ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και, στις 10:45, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου θα αναπέμψει δέηση. Από τη Μυτιλήνη θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 12:15.

O Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφτεί τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη

Στη συνέχεια, στις 16:45 θα τελέσει Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στις 19:00 της ίδιας ημέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο. 

Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, στις 8:15 π.μ., ο Πάπας θα υποδεχθεί στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κ. Τασούλα, και, στη συνέχεια, στις 9:45, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Σχολείο “Αγιος Διονύσιος” των Ουρσουλινών Αδελφών στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει σε νέους.

Πάπας Φραγκίσκος: Αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ταξίδι στην Ελλάδα

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αναχωρήσει από την Ελλάδα στις 11:15 από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ΜΜΕ, θα λειτουργήσει Κέντρο Τύπου στους χώρους κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top