Τσίπρας: Ο Κουρτς μπροστά στον Μητσοτάκη είναι «αρσακειάδα» 

«Θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες» ανέφερε για την πρόταση εξεταστικής   

Αλέξης Τσίπρας Βουλή

«Ο κ. Κουρτς μπροστά στον κ. Μητσοτάκη, φαντάζει μάλλον ως αρσακειάδα», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά στη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση «της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος».

Τσίπρας Πανδημία: Να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο Σ. Κουρτς παραιτήθηκε για κατηγορίες που αφορούσαν σε ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ «εδώ ρέουν εκατομμύρια κρατικού χρήματος και δεν τρέχει τίποτα». «Όχι γιατί στην Αυστρία υπάρχουν εισαγγελείς και δικαστές και εδώ όχι. Και εδώ υπάρχουν έντιμοι και ευσυνείδητοι δικαστές. Αλλά γιατί εδώ βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών κάθε δικαστής μόλις πέσει επάνω σε πολιτικό πρόσωπο στέλνει το φάκελο στη Βουλή», είπε. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, επισημαίνοντας ότι «πλέον δεν υπάρχει και παραγραφή αφού φροντίσαμε εμείς και αλλάξαμε το Σύνταγμα». Συμπλήρωσε ότι όμως το ζήτημα είναι πρωτίστως ηθικό και πολιτικό. Μίλησε για «δύο φορές ανήθικη» συμπεριφορά του πρωθυπουργού, «γιατί όλα αυτά τα έκανε τη περίοδο της πανδημίας και με πρόσχημα τη πανδημία». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τη Βουλή «να κάνει το καθήκον της απέναντι στον ελληνικό λαό, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, να υπερασπιστεί την ίδια τη Δημοκρατία, τον πλουραλισμό και την αντικειμενική ενημέρωση», να διερευνήσει και να απαντήσει «σε αυτή την απολυταρχική πρακτική της χειραγώγησης της κοινής γνώμης, που την συναντάμε μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα».  

Με εξεταστική απαντά η κυβέρνηση στην εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ

«Πώς μέσα σε λίγους μήνες, καταφέρατε να μετατρέψετε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία σε αυταρχικό καθεστώς τύπου Όρμπαν και Κουρτς», ισχυρίσθηκε  κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι το έκανε γιατί αισθάνθηκε ανεπαρκής να διαχειριστεί τόσο μεγάλα και τόσο ζωτικά ζητήματα» και έτσι «θελήσατε να αγοράσατε μια άλλη πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top