Κηδεία Γεννηματά: «Βούρκωσε» και ο Χριστοδουλάκης στο αντίο στην αρχηγό

Τασούλας: Το πιο δυνατό χειροκρότημα δε θα το ακούσει

«Πρόεδρε, η παράταξή μας σε αποχαιρετά. Ήταν τιμή μας, ήταν τιμή μου. Σ΄ ευχαριστώ που με εμπιστεύτηκες», είπε, με βουρκωμένα μάτια ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στον επικήδειο λόγο του για τη Φώφη Γεννηματά.

«Είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει η γενναιότητα, η δύναμή σου. Είναι πολύ σκληρή η σκιά της απουσίας σου», είπε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας πως όλοι σήμερα «ήρθαν να αποχαιρέτησουν εσένα, όχι την κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

«Έσπασε» η Σακελλαροπούλου στον επικήδειο για τη Φώφη Γεννηματά

«Δεν βολεύτηκε ποτέ σε όσα είχε και δεν δίστασε ποτέ να αφήσει πίσω την εύκολη προεδρική καρέκλα για να μας πει "πάμε να το ξανακάνουμε Κίνημα Αλλαγής", που έζησε όλη την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ, που έμενε, όταν κάποιοι έφευγαν και πίστευε βαθιά ότι μπορεί να το ξανακάνει μεγάλο. Εκείνη που μας έδινε κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες ημέρες και χαμογελούσε περισσότερο απ΄ όλους στις καλές», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Κηδεία Γεννηματά: «Λύγισε» ο σύζυγός της - Ξέσπασε και αγκάλιασε το φέρετρο

«Ποτέ σου δεν παραπονέθηκες, ποτέ σου δεν δικαιολογήθηκες, ήσουν πάντα όρθια, πάντα δυνατή, μέχρι και την τελευταία στιγμή», είπε και πρόσθεσε: «Μάχη δεν έχασες ποτέ καμία, δεν λύγισες ποτέ».

Αναφερόμενος τόσο στον ίδιο, όσο και σε πολλά νέα στελέχη, που ανέδειξε η Φώφη Γεννηματά, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής πίστευε στους νέους ανθρώπους.

Κηδεία Γεννηματά: «Αθάνατη» φώναζαν - Συγκίνηση από τον πολιτικό κόσμο

«Ανέστησες ένα κόμμα, όταν για κάποιους ήταν μία νοσταλγία, θα είχε γίνει μια ανάμνηση. Φύτεψες τις ρίζες, αλλά δεν πρόλαβες να δεις τους καρπούς. Αλλά μην στενοχωριέσαι πρόεδρε, γιατί αυτά τα δέντρα γράφουν το όνομά σου», υπογράμμισε, συγκινημένος.

Τασούλας: Το πιο δυνατό χειροκρότημα δε θα το ακούσει

Στο ήθος της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στάθηκε ο Κώστας Τασούλας, εκφωνώντας τον επικήδειο λόγο για τη Φώφη Γεννηματά.
«Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής και όχι της παραίτησης», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για παράδειγμα αξιοπρέπειας, εντιμότητας και γενναιότητας.

Κηδεία Γεννηματά: Συντετριμμένα τα τρία παιδιά της

«Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις σημαίες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος», είπε.

Τασούλας κηδεία Γεννηματά

«Το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι αυτό που δεν θα ακούσει η ίδια, είναι το σημερινό», είπε στον επικήδειο λόγο του για τη Φώφη Γεννηματά ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, που κυριαρχούσε η πολιτική», υπενθύμισε, προσθέτοντας ότι τα εφόδια υπήρχαν, ώσπου η στροφή της μοίρας τα περιθωριοποίησε. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε ότι ό,τι επιτύγχανε θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας», είπε και πρόσθεσε: «Είχε παράλληλα πάντα στο νου της την έγνοια για την παράταξή της. Ήταν έτοιμη να συνεχίζει να προσφέρει στη χώρα. Η πολιτική ήταν ένα από τα κυρίαρχα κομμάτια της ζωής της. Επωμίστηκε άξια πολλούς ρόλους. Είχε ευγενικό πείσμα που την έκανε καλή σύζυγο, άξια μητέρα, σπουδαία πολιτικό».

«Το μεγαλύτερο χειροκρότημα είναι αυτό που δεν θα ακούσει η ίδια, είναι το σημερινό», κατέληξε ο κ. Τασούλας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top