Φώφη Γενημματά: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από τον χαμό της

Τα θερμά του συλλυπητήρια εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης

Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός κόσμος από την είδηση του θανάτου της Φώφης Γενημματά, σήμερα  στις 12:04. Η κ. Γεννηματά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τις 12 Οκτωβρίου, καθώς είχε παρουσιάσει υποτροπή η βασική της νόσος. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδινε εδώ και χρόνια μάχη με τον καρκίνο.

 

 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με tweet εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια.

 

Σοκαρισμένος είναι και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Στο twitter του ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, έγραψε:

 

Συγκινητικό είναι το αντίο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Φώφη Γεννηματά όπως εκφράστηκε μέσα από μία σύντομη αλλά συγκινητική δήλωση. 

«Η Φώφη Γεννηματά έδινε επί χρόνια, με αξιοπρέπεια, μια σκληρή προσωπική μάχη που δυστυχώς έχασε πρόωρα. Ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα της στη μάχη αυτή. Τώρα θα  αναπαυθεί στην αγκαλιά των γονιών της και στην καρδιά των παιδιών της και όλης της οικογένειάς της στην οποία εκφράζω τα συλλυπητήρια μου. Καλό της ταξίδι», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

 

Στην απώλεια της Φώφης Γεννηματά αναφέρθηκε και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Αποχαιρετούμε τη Φώφη Γεννηματά με σεβασμό στη συνεπή πορεία της, στην αξιοπρεπή πολιτική της διαδρομή, στη γενναιότητα με την οποία έδωσε την πιο δύσκολη μάχη της. Στην οικογένειά της εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας» τονίζει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Ο θάνατος της Φώφης μας στέρησε έναν άνθρωπο που δεν περίσσευε στην Βουλή, μια γυναίκα που έβαζε φρένο στην άκρατη ανδροκρατία της πολιτικής σκηνής, μια ακόμα ελπίδα επικράτησης στο ευάλωτο της ύπαρξής μας. Προσωπικά, μετανιώνω που δεν προσπάθησα να την γνωρίσω όσο ήταν μαζί μας».

Τη θλίψη του γεκφράζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Μιας αληθινής μαχήτριας, μιας γυναίκας πρότυπο γενναιότητας, ήθους και αξιοπρέπειας. Μιας μεγάλης πολιτικού που αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην πολιτική ζωή της χώρας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top