Τσίπρας: «Παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Δριμεία επίθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Απόσπασμα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση για την πορεία της πανδημίας κατέθεσε στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ας είμαστε αντίπαλοι, χωρίς να είμαστε εχθροί»

Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, χαρακτήρισε εξαιρετικά ανησυχητική την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απόκρυψη της αλήθειας».

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι' αυτά», είπε χαρακτηριστικά. 

O Aλέξης Τσίπρας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα- φωτογραφία Eurokinissi

O Aλέξης Τσίπρας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα- φωτογραφία Eurokinissi

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «από τον Αύγουστο και μετά, η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να μην υπάρχει πια ο κορωνοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο - και σωστά - ενημερώνατε τη Βουλή για την πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες».

Απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό έκανε έκκληση κατά την πρωτολογία του: «Βάλτε επιτέλους την πραγματική επιβίωση των πολιτών πάνω από τη δική σας τεχνητή πολιτική επιβίωση».

Κατά την επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς την κυβέρνηση, είπε ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

O Aλέξης Τσίπρας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα- φωτογραφία Eurokinissi

O Aλέξης Τσίπρας κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» σήμερα- φωτογραφία Eurokinissi

«Είμαστε ξανά, παρά τη διεθνή εμπειρία, όχι στο χείλος, αλλά μέσα στον γκρεμό», τόνισε, καταλογίζοντας πολιτική σκοπιμότητα στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Αναφορικά με την εμβολιαστική καμπάνια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε, αλλά τη «χρησιμοποιήσατε ως όχημα εξαγοράς των ΜΜΕ για την αποθέωσή σας». 

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να «αλλάξει ρότα» και να μην επενδύει στη «συνήθεια της απώλειας» και τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top