Οικονόμου: Είμαστε σε πλήρη επιφυλακή για την κακοκαιρία

«Η συμφωνία με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα γεωστρατηγικά»

Σε πλήρη ετοιμότητα, λόγω της κακοκαιρίας, που πλήττει τη χώρα, είναι ο κρατικός μηχανισμός, σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια των υποδομών ιδιωτικών και δημόσιων, η προστασία δηλαδή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, η Αστυνομία, οι Ένοπλες Δυνάμεις, το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή σε συγκεκριμένες περιοχές όπου προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, θα υπάρχει εκ των προτέρων η κατάλληλη διασπορά έτσι ώστε να μπορούν να παρέμβουν έγκαιρα αν χρειαστεί», ξεκαθάρισε.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Μήνυμα του 112 στην Αττική - Πλημμύρισαν σπίτια

Όπως ενημέρωσε μετά από συσκέψεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, με κυβερνητικά στελέχη, τέθηκαν σε εφαρμογή τα εξής:

- Η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να ειδοποιεί άμεσα τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές όπου έχουν εκδηλωθεί στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα να αποφεύγουν υπόγειους και ισόγειους χώρους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

- Θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του 112, ήδη έχει συμβεί αυτό, το οποίο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την ενημέρωση των πολιτών σε κρίσιμες στιγμές. Ανάλογα με την πορεία και την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου θα σταλούν προειδοποιητικά μηνύματα στους πολίτες σε συγκεκριμένες περιοχές.

«Η συμφωνία με τις ΗΠΑ αναβαθμίζει περαιτέρω τη χώρα γεωστρατηγικά»

«Η συμφωνία αναβαθμίζει τη χώρα γεωστρατηγικά και πολιτικά. Ενισχύει τη θέση της χώρας στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο κ. Οικονόμου για τη συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που υπογράφει σήμερα ο Νίκος Δένδιας.

«Η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως αξιόπιστος και σταθερός εταίρος στην περιοχή», πρόσθεσε, κάνοντας αναφορά και στην ιδιαίτερη σημασία που έχει για τη χώρα μας η συμφωνία με την Αίγυπτο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top