Τι περιέχει η νέα ιστορική συμφωνία που υπογράφει ο Δένδιας στις ΗΠΑ

Δεύτερη Σούδα η Αλεξανδρούπολη – Ισχυρή δέσμευση Μπλίνκεν για την Ελλάδα  

Στην Ουάσιγκτον βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για την υπογραφή της νέας ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Πολύ σημαντική όμως είναι για την Αθήνα και η επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν που θα την συνοδεύει. 

Θωρακίζεται η Ελλάδα: Νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ υπογράφει ο Δένδιας 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  η Αθήνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιστολή Μπλίνκεν,  η οποία θεωρείται η πλέον ισχυρή αμερικανική παρέμβαση για τα εθνικά μας θέματα. 

Στην Ουάσινγκτον ο Δένδιας για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Στόχος είναι να κάνει ξεκάθαρη αναφορά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως επίσης και να περιλαμβάνει σαφή παραπομπή στην ανάγκη σεβασμού και εφαρμογής  του Διεθνούς Δικαίου  και ειδικά του διεθνούς διακαίου της Θάλασσας.

Όπως έλεγαν διπλωματικές πηγές στο Star,  η Αθήνα επιθυμεί η πολιτική παρέμβαση του κ. Μπλίνκεν να είναι πιο ισχυρή από την αντίστοιχη του Μάικ Πομπέο το 2019.

Αποχαιρετισμός Πομπέο με «ύμνους» για την Ελλάδα και τον ρόλο της 

Με τη νέα αμυντική συμφωνία που υπογράφεται αύριο το απόγευμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε δεύτερη Σούδα ενώ ανοίγει ο δρόμος για  αμερικανική στρατιωτική παρουσία και σε άλλες περιοχές.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκίνησε τις επαφές στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ με τον πρέσβη της Αυστραλίας και τον Βουλευτή Τζον Σαρμπάνης.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top