Ιστορική επίσκεψη του Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα

Σακελλαροπούλου: Υπάρχουν εκκρεμότητες στην εφαρμογή της Συμφωνίας

Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος συναντήθηκε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το μήνυμα της Αθήνας είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο. 

Βόρεια Μακεδονία: Ο Στέβο Πεντάροφσκι νικητής των προεδρικών εκλογών

Για πρώτη φορά, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας επιθεωρεί την ελληνική προεδρική φρουρά. 

Ο Στέβο Πενταρόφσκι γίνεται ο πρώτος σκοπιανός Πρόεδρος που έρχεται στη χώρα μας, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και φυσικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.  


Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να ενισχυθούν οι διμερείς μας σχέσεις και η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

«Η πλήρης, συνεπής και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη για την υλοποίηση αυτών των δύο στόχων.  Αναγνωρίζουμε ότι έχουν γίνει θετικά βήματα από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες...» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Μητσοτάκης: Η Συμφωνία πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως


Ο κύριος  Πενταρόφσκι είδε και τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος του ανέφερε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να εφαρμοστεί πλήρως και ότι στην αυριανή Σύνοδο στη Σλοβενία για τα δυτικά Βαλκάνια θα συζητηθεί το θέμα των σχέσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την Ε.Ε.  

«Αποδίδουμε μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε, στην ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων αλλά και στην προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας για την Βόρεια Μακεδονία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


«Θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που αναμένουμε εδώ και πολύ καιρό, καθώς πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις» ανέφερε ο Στέβο Πενταρόφσκι.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top