Μητσοτάκης στην Ισπανία: Νικήσαμε τον λαϊκισμό στην Ελλάδα

Δεσμεύτηκε για στήριξη της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία ο Κασάδο  

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στη Βαλένθια, καθώς το Συνέδριο του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος γίνεται σε ένα γιγαντιαίο στάδιο ταυρομαχιών, με εκατοντάδες κόσμου.

Μητσοτάκης για τον θάνατο Παλαιοκρασσά: «Με συντριβή τον αποχαιρετώ»

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του Λαϊκού κόμματος Πάμπλο Κασάδο χαιρέτισαν το πλήθος που είχε κατακλείσει το στάδιο και λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός μίλησε και για την εμπειρία του να βρεθεί σε ένα τέτοιο πρωτόγνωρο για τον ίδιο σκηνικό.

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Είδε τη νέα ταινία του James Bond με τον γιο του

Ο Κασαδο (Πρόεδρος Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος) στην ομιλία του είπε προς τον πρωθυπουργό ότι τον ευχαριστεί για την παρουσία του και για την εμπειρία του που μοιράστηκε εδώ και ανέφερε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση.  Όπως ανέφερε το πρόγραμμα που κατάφερε να εφαρμόσει στην Ελλάδα είναι αυτό που θέλει να εφαρμόσει και στην Ισπανία. «Τα κατάφερες πολύ καλά με την πανδημία και με τις φωτιες, και η Ελλάδα θα έχει τη στήριξη μιας κυβέρνησης του Λαϊκού κόμματος απέναντι στην Τουρκία, στην εδαφική ακεραιότητα και στη φύλαξη των συνόρων». 

Δένδιας: Εκτός πάσης έννοιας λογικής οι ενέργειες της Τουρκίας  

 

Τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός 

«Παρά την πανδημία, παρά το μεταναστευτικό, παρά τις δύσκολες διαφορές με την Τουρκία, μείναμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας. Μειώσαμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες, περιορίσαμε τη γραφειοκρατία, δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό κράτος, εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον χώρο ανάμεσα στην δεξιά και στο προοδευτικό κέντρο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, στη Βαλένθια, όπου τον προσκάλεσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Pablo Casado.
 
Ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως οι πολίτες ανταποκρίνονται σε όσους πρεσβεύουν την «πραγματική αλλαγή» κι όχι «κενές υποσχέσεις». «Κερδίσαμε τις εκλογές γιατί υποσχεθήκαμε, όχι μόνο στους δικούς μας υποστηρικτές αλλά σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ένα νέο όραμα ανανέωσης στο οποίο μπορούσαν να πιστέψουν», τόνισε. «Ο ελληνικός λαός μας επιβράβευσε με μία απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας».
 
«Είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της άκρας αριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Όταν αναλάβατε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ένα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη. Μία Ευρώπη που προστατεύει τα σύνορά της. Μία Ευρώπη που θέτει στο επίκεντρο της πολιτικής της την άμυνα. Μια Ευρώπη που διασφαλίζει ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τις ζωές όλων των Ευρωπαίων, για να μειώσουν τις εισοδηματικές ανισότητες και θα διασφαλίσουν πως όλοι μας προσβλέπουμε σε ένα κοινό μέλλον», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βλέπω ότι όλοι σας εδώ σήμερα τρέφετε το ίδιο όραμα για ανανέωση. Ανανέωση που δεν θα βασίζεται σε συνθήματα και κενές υποσχέσεις, αλλά στην πραγματική αλλαγή. Αυτό ακριβώς κάναμε Pablo, παρά την πανδημία, παρά το μεταναστευτικό, παρά τις δύσκολες διαφορές με την Τουρκία» τόνισε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top