Μητσοτάκης: Μεγάλη βελτίωση της Ελλάδας στην απορρόφηση κονδυλίων ΕΕ  

Τι ανέφερε στη συνάντηση με την Επίτροπο Ferreira

Κυριάκος Μητσοτάκης Elisa Ferreira

Mε την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Elisa Ferreira, συναντήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σεισμός Κρήτη: Eνίσχυση στους σεισμόπληκτους ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι έχουμε βελτιώσει την επίδοσή μας όσον αφορά την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «εμφανίζεται πια στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης» ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

«Έχουμε τώρα στη διάθεσή μας σημαντική ευρωπαϊκή “δύναμη πυρός” για να προωθήσουμε τον αναγκαίο ριζικό μετασχηματισμό της δομής της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά την πράσινη, την ψηφιακή και τη δίκαιη μετάβαση», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Επίτροπο Ferreira και την ομάδα της για την παραγωγική συνεργασία και τόνισε ότι το σχέδιο της Ελλάδας για το ΕΣΠΑ 2021-2027 ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε, ενώ είχε προηγηθεί η ταχύτατη έγκριση και του εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πολύ ισχυρότερη από την περασμένη δεκαετία
 

Eπίτροπος Ferreira: Η Ελλάδα ήταν πραγματικά πρωτοπόρος, τα βλέμματα είναι πάνω σας
 

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Ferreira επισήμανε ότι «η Ελλάδα ήταν πραγματικά πρωτοπόρος και εργάστηκε πολύ σκληρά», προσθέτοντας ότι  «τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας», δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που έλαβε έγκριση για το ΕΣΠΑ.   
 
Παράλληλα, η κ. Ferreira στάθηκε ιδιαίτερα στη δέσμευση της Ελλάδας για την απολιγνιτοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής το αργότερο ως το 2028: «Αποτελείτε παράδειγμα. Έχετε ήδη αναπτύξει πολλές ιδέες για το πώς μπορείτε να κινηθείτε προς τα εμπρός αποδεσμευόμενοι από μια βιομηχανία που έχει στη βάση της την καύση άνθρακα, η οποία δεν έχει μέλλον. Η πρόοδος όπως και οι δεσμεύσεις σας ακούστηκαν και έγιναν γνωστές στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη οικονομία» τόνισε η Επίτροπος.

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Τι είπε για διαφορές με Τουρκία και οικονομία  
 

Ά. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα παράδειγμα επιτυχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 

Η Ελλάδα «αποτελεί παράδειγμα επιτυχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι το 2020, εν μέσω της πανδημίας, η Ελληνική οικονομία «ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες». 
 
«Όλοι πίστευαν ότι θα έχουμε ύφεση της τάξεως του 12% έως 13% και εν τέλει ήταν 8%. Και ένας από τους λόγους που το καταφέραμε ήταν η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, την οποία απορροφήσαμε και καταφέραμε να αξιοποιήσουμε στην οικονομία μας», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top