«Μπλόκο» στη ΡΑΕ από τον Σκρέκα για ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Εύβοια 

Για άδειες που εκδόθηκαν μετά τις πυρκαγιές

Κώστας Σκρέκας

Να προχωρήσει σε αναστολή έκδοσης αδειών για ανεμογεννήτριες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή, καλεί τον Δρ. Αθανάσιο Δαγούμα, Πρόεδρο της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας

Φωτιά Εύβοια: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, σπίτια και περιουσίες

 
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από τον δήμαρχο Ιστιαίας για αδειοδότηση προτού ολοκληρωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης μετά τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. 

Φωτιά Εύβοια - Πύρινος εφιάλτης σε Γούβες, Πευκί και Αρτεμίσιο

Ο κ. Σκρέκας αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τον  Πρόεδρο της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας
 
«Αξιότιμε κύριε Δαγούμα,

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Βόρεια Εύβοια τον περασμένο μήνα, η Κυβέρνηση προχώρησε άμεσα στη σύσταση Επιτροπής Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. 

Η Επιτροπή Ανασυγκρότησης αναμένεται το επόμενο διάστημα να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση για τον χωροταξικό, ρυμοτομικό και πολεοδομικό σχεδιασμό των οικισμών στην Εύβοια που υπέστησαν πλήγμα, στο πλαίσιο των έργων αποκατάστασης και προστασίας τους. 

Παρά τη ρητή δέσμευση της Κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει καμία παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι την υποβολή του σχεδίου της Επιτροπής, με έκπληξη ενημερώθηκα ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας χορήγησε άδεια για την εγκατάσταση 13 ανεμογεννητριών στο όρος Τελέθριο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, για χρονικό διάστημα 25 ετών.     

Για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό και την απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδίου της Επιτροπής, σας καλώ όπως προχωρήσετε σε αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και στην ανάκληση αδειών που εκδόθηκαν προσφάτως.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή ισχύος των αδειών που εκδόθηκαν το τελευταίο διάστημα και την αναστολή έκδοσης νέων αδειών, μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.


Με εκτίμηση,


Κώστας Σκρέκας 

Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top