Ξεκινά η άσκηση Παρμενίων: Απάντηση των Ενόπλων Δυνάμεων στις προκλήσεις  

Σε ετοιμότητα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και το Καστελόριζο

Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα στις προκλήσεις της Άγκυρας, με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη μεγάλη άσκηση «Παρμενίων». 

Θερμό φθινόπωρο δείχνουν οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο 

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο στρατιωτικός συντάκτης Κώστας Συμεωνίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι 'Ενοπλες Δυνάμεις μας και πρώτος έδωσε το καλό παράδειγμα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος, ο οποίος έκανε χθες άλμα με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο Σινούκ και αμέσως μετά κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου. 

Διάβημα σε Τουρκία για την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geο

Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό «παρών» με την άσκηση «Παρμενίων» σε ολόκληρο το Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη έως το Καστελόριζο και την Κρήτη, με δεκάδες πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη.

Μητσοτάκης: Μόνο ξενάγηση από τον Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη

«Αστακός» θα είναι και ο Έβρος με όλο τον Στρατό Ξηράς επί ποδός, όπως άλλωστε και στα νησιά. Η μεγαλύτερη ελληνική διακλαδική άσκηση ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου. Πέρυσι δεν είχε γίνει, καθώς, λόγω των τουρκικών προκλήσεων με το Ορούτς Ρέις, οι ελληνικές δυνάμεις ήταν ουσιαστικά από τον Ιούλιο έως και το Νοέμβριο σε κόκκινο συναγερμό. Φέτος η τελική φάση της άσκησης θα γίνει στο Πεδίο Βολής «Αετός» στον Έβρο και στη Χίο, όπου θα διεξαχθεί μεγάλη αποβατική ενέργεια.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top