Σακελλαροπούλου: Η ζεστή αγκαλιά στη 12χρονη Αρεζού από το Αφγανιστάν

Από τη Μόρια στη Βοστόνη με υποτροφία το μικρό κορίτσι

Τη 12χρονη Αρεζού, τη μικρή πρόσφυγα από το Αφγανιστάν, που απέσπασε υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης, υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε την Αρεζού και την οικογένειά της στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Και την υποδέχθηκε με μια ειλικρινή, ανθρώπινη αγκαλιά.

Κατά τη συνάντησή της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιέγραψε τις δυσκολίες, που έχει βιώσει, την αγάπη της για την Ελλάδα, αλλά και τα όνειρά της για το μέλλον.

«Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες»

«Τι γλυκό κοριτσάκι», είπε αυθόρμητα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Αρεζού.

Αρεζού - Σακελλαροπούλου

Η 12χρονη Αρεζού και η οικογένειά της στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Η 12χρονη είπε στην ΠτΔ πως ήταν χαρά της που πήγα σχολείο στην Ελλάδα και έμαθε ελληνικά, μνημονεύοντας τους συμμαθητές και τους δασκάλους της, που – όπως είπε – την βοήθησαν.

Η ιστορία της Αρεζού που μιλάει τη γλώσσα της καρδιάς

«Η γλώσσα και η παιδεία είναι ο δρόμος για την ένταξη και την ενσωμάτωση. Η γλώσσα ανοίγει αυτό τον δρόμο. Είναι βέβαια και τα μάτια, είναι και η καρδιά… Οι άνθρωποι επικοινωνούν και με τα συναισθήματα, αλλά η γλώσσα είναι η βασική οδός επικοινωνίας», είπε η κυρία Σακελλαροπούλου.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα γνωρίσω άλλη γλώσσα, θα συναντήσω άλλους ανθρώπους, άλλη κουλτούρα, θα πάω σε άλλο σχολείο», σημείωσε η 12χρονη Αφγανή, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σημειώνει: «Είναι και στον άνθρωπο… Αυτό το παιδί είναι επικοινωνιακό!».

Αρεζού - Σακελλαροπούλου

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα γνωρίσω άλλη γλώσσα, θα συναντήσω άλλους ανθρώπους, άλλη κουλτούρα», είπε το μικρό κορίτσι από το Αφγανιστάν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 Η μητέρα της Αρεζού, από την πλευρά, θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους Έλληνες για τις ευκαιρίες, που δόθηκαν στην οικογένειά της, στη χώρα μας.

Η ιστορία της Αρεζού

Η Αρεζού ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα, φιλοξενήθηκε στη Μόρια και χάρη στην επιμονή και την προσπάθειά της, κατάφερε να αποσπάσει υποτροφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης.

Ήταν μόλις έξι χρονών όταν αναγκάστηκε με την οικογένειά της να εγκαταλείψει την πατρίδα της, το Αφγανιστάν.

Αρεζού - Σακελλαροπούλου

Η μικρή Αρεζού θέλει να γίνει γιατρός, όταν μεγαλώσει, και μάλιστα θα ήθελε να δημιουργήσει ένα νοσοκομείο, που ήταν δωρεάν για όλους / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Έπειτα από τρία χρόνια παραμονής στην Τουρκία, η οικογένεια έφτασε στη Λέσβο τον Ιανουάριο του 2019, όπου διέμεινε αρχικά στο κέντρο υποδοχής της Μόριας, και έπειτα σε διαμέρισμα με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως είχε εξηγήσει στο star.gr, όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της αποφάσισε να στείλει επιστολές σε ξένες πρεσβείες, ζητώντας πληροφορίες για τη δυνατότητα φοίτησης της ίδιας στο εξωτερικό.

Μετά από γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη,  έγινε δεκτή στο Διεθνές Σχολείο της Βοστόνης και έλαβε υποτροφία για πέντε χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής της.

Όπως είπε στο star.gr, όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γιατρός και μάλιστα θα ήθελε να δημιουργήσει ένα νοσοκομείο, που ήταν δωρεάν για όλους, για να μπορεί να προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top