Φίλης: Παράλογο να πρέπει να νοσήσουν 13 παιδιά για να κλείσει ένα τμήμα

Αυστηρή κριτική στην Κεραμέως από τον πρώην υπουργό Παιδείας

Νίκος Φίλης

Παράλογη χαρακτηρίζει την πρόβλεψη του υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο ενός τμήματος σε σχολείο, μόνο εάν έχουν νοσήσει με κορωνοίό τουλάχιστον οι μισοί μαθητές, ο Νίκος Φίλης.

«Επανειλημμένα, με δηλώσεις μου, έχω ζητήσει από την υπουργό Παιδείας να πάρει πίσω τη ρύθμιση του 50%+1 νοσούντων μαθητών προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Μόλις χθες, από το βήμα της Βουλής, έκανα την ίδια έκκληση», τονίζει ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βορίδης: Να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από μηνύσεις αρνητών γονέων

«Δυστυχώς, η υπουργός των κλειστών σχολείων και πανεπιστημίων, η υπουργός της υγειονομικής ανασφάλειας, επιμένει πεισματικά στο αντίθετο. Όπως επιμένει στο να μην ακολουθεί τη διαρκή προτροπή του ΕΟΔΥ και πολλών ειδικών για εξεύρεση χώρων, ώστε να αραιώσουν οι τάξεις. Από την πρώτη μέρα», αναφέρει ο κ. Φίλης

Άγριος καυγάς Κεραμέως – Φίλη: Τα «μαχαίρια» και το mea culpa

«Σήμερα ο προβληματισμός για το 50%+1 τέθηκε δημόσια από μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων», προσθέτει.

«Είναι παράλογο και άκρως επικίνδυνο σε ένα τμήμα 25 παιδιών, για παράδειγμα, να πρέπει να νοσήσουν τα 13 για να κλείσει, ενώ με 10 ή με 12 κρούσματα να μένει ανοιχτό». σχολιάζει ο Νίκος Φίλης.

Ο ίδιος αναρωτιέται ποιος γονέας σε μια τέτοια περίπτωση «θα στείλει το παιδί του σε αυτό το υγειονομικό ναρκοπέδιο, όσα τεστ κι αν διενεργούνται;».

Τονίζω και πάλι ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα, προκειμένου τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και να ανοίξουν επιτέλους και τα πανεπιστήμια», καταλήγει ο κ. Φίλης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top