Άγριος καυγάς Κεραμέως – Φίλη: Τα «μαχαίρια» και το mea culpa

Η αναφορά στην οικογένειά της και η απάντηση της υπουργού

Στα «μαχαίρια» ήρθαν ο Νίκος Φίλης και η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης με αφορμή την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας επιτέθηκε στην υπουργό Παιδείας, με αναφορά στην οικογένειά της, κατηγορώντας την ότι αφήνει εκτός πανεπιστημίων χιλιάδες μαθητές.

Η έντονη αντίδραση της κυρίας Κεραμέως έκανε τον κ. Φίλη να παραδεχθεί ότι ήταν λάθος.

Απάντηση Κεραμέως στην επιστολή μαθητή: «Ούτε πέρσι θα έμπαινε» 

«Με τον κ. Φίλη μάς χωρίζει άβυσσος ιδεολογικά. Αλλά όσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε, ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει αναφορά στην προσωπική του ζωή», είπε η κυρία Κεραμέως.

«Εμείς θέλουμε να εδραιώσουμε την ισότητα των φύλων. Όταν επικαλείστε την μητρική μου ιδιότητα για να διατρανώσετε την αντίθεσή σας με την πολιτική του υπουργείου τότε ο πολιτικός μας πολιτισμός δέχεται πλήγμα. Μου θυμίζετε κ. Φίλη τον διάδοχό σας, τον κ. Γαβρόγλου που είχε πει ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά. Το παράδειγμά σας είναι ενδεικτικό για το τι δεν πρέπει να αναφέρουμε στα παιδιά μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Φίλης αποκρίθηκε λέγοντας: «Άκουσα με προσοχή την υπουργό και θέλω να πω ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό. Αντίθετα πολιτικά αντιπαρατιθέμεθα . Ως υπουργός κάθε ημέρα που έπαιρνα αποφάσεις δεν ξεχνούσα ότι εκεί στην αίθουσα υπάρχει ένα παιδί που μπορεί αν είναι το δικό μου και άρα η απόφασή μου μπορεί να το βλάψει. Αρα έχει σημασία για τον πολιτικό να αντιλαμβάνεται πως όταν λαμβάνει αποφάσεις μπορούν αυτές να πλήττουν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Είπα τι θα πείτε στα παιδία για την αποτρόπαια πράξη σας, σφαγής 20 χιλ παιδιών από τα πανεπιστήμια. Αν αυτό θεωρείτε ότι προσβάλει τα παιδία σας καμία αντίθεση να το αποσύρω. Αλλά έχετε δώσει δικαίωμα να αναφερόμαστε στα παιδιά σας όταν είπατε σε συνέντευξή σας πως όταν γεννήθηκαν πρώτα είπαν μπαμπάς και Μητσοτάκης».

Ο διάλογος που προηγήθηκε ανάμεσα στη Νίκη Κεραμέως και τον Νίκο Φίλη

Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδία που, όταν μεγαλώσουν, θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδία από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας.

Κεραμέως: μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Κεραμέως: δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε

Διγαλάκης (πρόεδρος): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Φίλης: ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα

Κεραμέως: τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν

Φιλης: είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγεται με ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top