Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν θα επιβληθεί τοπικό lockdown

«Προληπτική η επίσκεψη, δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων»

Θάνος Πλεύρης

Απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός τοπικού lockdown στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα στον απόηχο της έξαρσης των κρουσμάτων και της αύξησης των νοσηλειών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λέγονται. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων, όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα, τα οποία θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή. Aυτό έχει να κάνει με την αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων, καθώς και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την πανδημία. Δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα, προληπτικά βρισκόμαστε εδώ και ενημερώνουμε», υπογράμμισε.

Σχετικά με τους αρνητές των εμβολιασμών, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πειστούν και όσοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ανησυχούν και απευθυνόμαστε σ’ αυτούς και θέλουμε να τους πείσουμε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι που φαντάζονται διαφορετικά θέματα, οπότε εκεί προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο», σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας δέχθηκε αποδοκιμασίες από υγειονομικούς, που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της διοίκησης του ΕΚΑΒ στην Πυλαία και διαμαρτύρονταν για τις αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων συναδέλφων τους.

Ο κ. Πλεύρης είπε πως για τους υγειονομικούς είναι θέμα δημόσιας υγείας και πρόσθεσε: «Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι και ένας έχει δικαίωμα ο γιατρός που τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους καλούμε να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν, δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top