Ραντεβού κορυφής Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για εθνικά θέματα και επενδύσεις 

«Στον αέρα» το ενδεχόμενο συνάντησης με Ερντογάν  

Ραντεβού κορυφής με αιχμή και τα εθνικά μας θέματα, προγραμματίζει στη Νέα Υόρκη που θα βρίσκεται από την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που τίποτε δεν έχει «κλειδώσει» για το φημολογούμενο ραντεβού με τον Ερντογάν. 

To «μυστήριο» της αιφνιδιαστικής πρόσκλησης Ερντογάν σε Μητσοτάκη

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, έχουν «κλειδώσει»  αντιθέτως αρκετά ραντεβού με φόντο τα εθνικά θέματα, αλλά και τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Καταρχήν, μετά την άφιξή του ο πρωθυπουργός θα έχει δείπνο με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλους αξιωματούχους, για να ακολουθήσει συνάντηση με τον Γ. Γ. του  ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες, για το Κυπριακό,  αλλά και την κλιματική αλλαγή. 

Θερμό φθινόπωρο δείχνουν οι κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Λιβύης Αλ- Μένφι,  με δεδομένη τη θέση της χώρας μας κατά του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου,  αλλά και υπέρ της διεξαγωγής αδιάβλητων εκλογών τον Δεκέμβριο και της αποχώρησης όλων των ξένων στρατευμάτων.   

Σημαντική και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Αμερικανο – Εβραϊκού Συμβουλίου Ντέιβιντ Χάρις, λόγω της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ.     

Δένδιας: Η τουρκική συμπεριφορά έχει ξεφύγει από κάθε λογική

Στο επίκεντρο και οι επενδύσεις στα ραντεβού Μητσοτάκη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει και συναντήσεις, στις οποίες το επίκεντρο θα είναι η ελληνική οικονομία και η προοπτική επενδύσεων, με κορυφαία στελέχη πολυεθνικών, όπως ο Μπραντ Σμιθ (Πρόεδρος Microsoft), o ελληνικής καταγωγής Άλμπερτ Μπουρλά (CEO Pfizer) και Χένρι Κράβις (από το fund KKR). 

Σιγή ασυρμάτου από την Τουρκία για ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν

Την ίδια ώρα «στον αέρα» φαίνεται να βρίσκεται η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν καθώς παρά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου που προκάλεσε απορίες, εξακολουθεί να μη υπάρχει καμία κίνηση προς αυτή την  κατεύθυνση, ούτε αλλαγή του προγράμματος Ερντογάν που θα επιτρέψει την πραγματοποίηση της συνάντησης.  

Διάβημα σε Τουρκία για την παρενόχληση του ερευνητικού πλοίου Nautical Geο

Σήμερα πάντως ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε στην Αθήνα με τον θεωρούμενο ως «αντίπαλο δέος» του Ερντογάν, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος συνοδευόταν από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος και τον προσκάλεσε στην ελληνική πρωτεύουσα.    

Η συζήτηση του Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top