Το «άλμα» του ΑΕΠ ανοίγει τον δρόμο για φοροελαφρύνσεις

Ποιες μειώσεις εξετάζει η κυβέρνηση        

Εντυπωσιακό ριμπάουντ πήρε η οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων. Απάντηση στο ερώτημα αν αυτή η εξέλιξη  ανοίγει το δρόμο για πρόσθετες φοροελαφρύνσεις έδωσε ο οικονομικός συντάκτης Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 16,2% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2021

Όπως επισήμανε,  τα νέα έφεραν χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο και δικαιολογημένα, καθώς η  οικονομία έτρεξε με ρυθμούς 16,2% σε σύγκριση με πέρσι κι αυτή η επίδοση είναι πολύ καλύτερη από το μέσο όρο της Ευρωζώνης. Έτσι το πρώτο εξάμηνο "έκλεισε" με ανάπτυξη 7% παρά τους περιορισμούς της πανδημίας και η εκτίμηση είναι ότι φέτος μπορούμε να δούμε ακόμα και ρυθμούς ανάπτυξης 5%. \

Μητσοτάκης για αύξηση ΑΕΠ: Η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες

Με tweet του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για επιδόσεις πέρα από τις προσδοκίες, καταλήγοντας: «Παραμένουμε επικεντρωμένοι σε μεταρρυθμίσεις που δίνουν ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και αυξάνουν το βιοτικό επίπεδο για όλους». 

 

Αυτή η αναφορά και το αντίστοιχο σχόλιο του υπουργού Οικονομικών ενισχύουν την αίσθηση ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη ανοίγει το δρόμο για νέες φοροελαφρύνσεις το 2022, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές, ενδεχομένως η μείωση του Τέλους Επιτηδεύματος. 

Φυσικά περιμένουμε να ακούσουμε και τα μέτρα για την ακρίβεια, ειδικά για το ηλεκτρικό ρεύμα. 
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top