Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιους θα αφορά και από πότε

Και ηλικιακό κριτήριο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης     

Η υποχρεωτικότητα στο τεράστιο θέμα των εμβολιασμών φαίνεται ότι προχωρά και μάλιστα για ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  πρώτα από  όλα η  κυβέρνηση είναι αποφασισμένη  να προχωρήσει στην επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, για αυτό και έχει δώσει την αρμοδιότητα ήδη στον Υπουργό Υγείας να το κάνει με μία απλή υπογραφή.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πιθανή επέκταση σε ιερείς κι εκπαιδευτικούς

Αυτό θα γίνει μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την ΔΕΘ ενώ  ως το τέλος του μήνα θα κλειδώσουν οι οριστικές αποφάσεις.

Αυτή τη στιγμή κερδίζει έδαφος η πρόταση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους όσους είναι άνω των 60 ετών με το σκεπτικό ότι κινδυνεύουν 20 φορές περισσότερο με  διασωλήνωση από ότι ένας εμβολιασμένος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πρόστιμο 5.000 ευρώ για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Υπάρχει πάντα και οι σκέψη για  στοχευμένους υποχρεωτικούς  εμβολιασμούς,  σε ένστολους και όσους εργάζονται σε υπηρεσίες αιχμής με αυξημένες συναλλαγές με το κοινό.

ΔΕΘ: Ετοιμάζονται για συγκεντρώσεις οι αντιεμβολιαστές - Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Εφόσον γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο για τους 60 και πάνω ή και άλλες κατηγορίες πληθυσμού, για όσους δεν εμβολιαστούν θα υπάρχουν επιπτώσεις, καθώς δε θα  έχει νόημα διαφορετικά να μιλάμε για υποχρεωτικό εμβολιασμό. Το θέμα είναι μέχρι στιγμής αν αυτές οι κυρώσεις θα είναι οικονομικές ή αν θα  υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί  στην καθημερινότητά τους.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top