Τσίπρας για ασφαλιστικό: Θα το ξηλώσουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση

«Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να παγιδέψει τον Αποστολάκη»

Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ύβρι για τις σημερινές και επόμενες γενιές» και είπε πως όταν αναλάβει και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας, θα το «ξηλώσει».

Τσίπρας: Αποχαιρετούμε με μεγάλη συγκίνηση μια διεθνή προσωπικότητα

«Είναι άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

Επίθεση και για Αποστολάκη: Επιχείρησε να τον παγιδέψει

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανασχηματισμό - παρωδία, για κυβέρνηση σε αποδρομή και είπε «είστε η κυβέρνηση των υπουργών του ΛΑΟΣ». 

Ο ίδιος μίλησε για το «μεγαλύτερο φιάσκο που έχει υποπέσει ποτέ πρωθυπουργός της χώρας», υποστηρίζοντας ότι απέδειξε «ότι είναι ένα αδύναμος και ακατάλληλος για τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, πρωθυπουργός».

Ανασχηματισμός: «Επιχείρηση επανεκκίνηση» στη... σκιά του Αποστολάκη

Όπως είπε από το βήμα της Βουλής, γνώριζε για την πρόταση Μητσοτάκη στον Ευάγγελο Αποστολάκη: «Τι πίστευε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα με ενημέρωνε ο κ. Αποστολάκης που γνωρίζει ότι είναι στενός μου συνεργάτης; Γνωρίζω και περίμενα μια ολόκληρη εβδομάδα τηλεφώνημα του κ. Μητσοτάκη . Δεν τόλμησε να με πάρει!».

Συνεχίζοντας, είπε: «Επί μία εβδομάδα δεν σήκωσε το τηλέφωνο αν και γνώριζα, παρά έβαλε 5 λεπτά πριν τις ανακοινώσεις να ενημερώσει, επιχειρώντας να παγιδεύσει τον κ. Αποστολάκη. Ο κ. Μητσοτάκης ποτέ δεν πίστεψε στην ανάγκη συνεννόησης».

Ποιος θα είναι ο «διάδοχος» του Αποστολάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης μετά τις πυρκαγιές έλεγε ότι όλα πήγαν τέλεια και μας επιτέθηκε κιόλας. Και είχε ήδη αποφασίσει την αντικατάστασή των υπουργών του που κάθονταν δίπλα του. Και τρεις μέρες μετά έκανε το μεγαλύτερο φιάσκο που έχει πέσει ποτέ Πρωθυπουργός, σε έναν ανασχηματισμό παρωδία. Οι πρώτοι που αντικαταστάθηκαν ήταν οι επικεφαλής των δήθεν μεγάλων επιτυχιών: Της διαχείρισης της πανδημίας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας και του τουρισμού», είπε.

«Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη. Επιλέξατε στην πιο κρίσιμη θέση στην πανδημία επιλέξατε όχι μόνο έναν ακροδεξιό που δεν έχει την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο, που το καλοκαίρι δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Είστε μία κυβέρνηση σε αποδρομή, ο κ. Μητσοτάκης ένας Πρωθυπουργός σε βέρτιγκο για ακόμα μία φορά», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Απάντηση Οικονόμου: Ντελίριο ψεμάτων τη μέρα που θρηνούμε τον Μίκη

Σκληρή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, μέσω του Γιάννη Οικονόμου, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων  προσωπικών επιθέσεων», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προφανώς είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top