Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε τον Αποστολάκη για το Πολιτικής Προστασίας

Το τηλεφώνημα σε Τσίπρα και Γεννηματά

Η ανακοίνωση του νέου ανασχηματισμού από τον κυβερνητικο εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον Ευάγγελο Αποστολάκη στο πρώτο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε στις 31 Αυγούστου 2021.

Αρχικά, η επιλογή του πρωθυπουργού να αυτονομηθεί η Πολιτική Προστασία και να αποκτήσει υπουργείο δείχνει ξεκάθαρα τη σημασία που δίνει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των κλιματολογικών αλλαγών και των φυσικών καταστροφών.

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι νέοι υπουργοί

Όσον αφορά τον κ. Αποστολάκη, ο κ. Μητσοτάκης ήθελε ο πρώτος υπουργός να είναι μια υπερκομματική επιλογή, η οποία θα στηριχθεί και από την αντιπολίτευση.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν δώσει το «χρίσμα» στον κ. Αποστολάκη, επικοινώνησε μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να τους ενημερώσει σχετικά.

Ο κ. Αποστολάκης υπηρέτησε την Ελλάδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης την περίοδο 2013-2019. Διετέλεσε αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) από το 2013 έως το 2015 και αρχηγός ΓΕΕΘΑ (Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας) από το 2015 έως το 2019. Παράλληλα, διετέλεσε και υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, δεν είναι πολιτική αλλά τεχνοκρατική επιλογή, καθώς έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top