Κοντοζαμάνης: Από 1/9 οι αιτήσεις για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού

«Ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου»

Η ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, από το υπουργείο Υγείας

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας απευθύνεται σε αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. 

Εμβολιασμοί υγειονομικών: Αποχωρήσεις από Τετάρτη και επιστροφή μισθού

Σχολίασε πως το επιθυμητό θα ήταν η υποχρεωτικότητα να μην ήταν ποτέ θέμα συζήτησης στη χώρα μας. Τόνισε ωστόσο, ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου. 

Θεοδωρίδου: Ένα στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού αφορά παιδιά

«Ο νόμος προβλέπει αναστολή των καθηκόντων» σημείωσε και εξήγησε ότι επειδή το σύστημα μισθοδοσίας στο Δημόσιο προβλέπει προκαταβολή αποδοχών δεκαπενθημέρου, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού. Για όσους τεθούν σε αναστολή, όταν  επιστρέψουν στη θέση τους - εφόσον εμβολιαστούν-  είναι πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλη θέση, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε Υπηρεσίας» σημείωσε ο  Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Όχι» από το ΣτΕ σε «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνίας με τους διοικητές των νοσοκομείων «και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται». Έκανε ύστατη έκκληση στους υγειονομικούς - εκ μέρους του υπουργείου Υγείας- να εμβολιαστούν. 

«Η πλατφόρμα για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τα κενά, θα ανοίξει την 1η Σεπτεμβρίου και για λίγες ημέρες» κατέληξε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top