Εμβολιασμοί υγειονομικών: Αποχωρήσεις από Τετάρτη και επιστροφή μισθού

Οικονόμου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψουν στην ίδια θέση

Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, προλαβαίνουν όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τις δουλειές τους ούτε με τη λειτουργία του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας). «Για την αναπλήρωση των κενών έχουν γίνει προβλέψεις, τα κενά αφορούν κάποια περιφερειακά νοσοκομεία», είπε. 

«Δεν υπάρχει ατομικό δικαίωμα που να στρέφεται κατά της δημόσιας υγείας ή κατά της ζωής των συνανθρώπων μας. Σεβαστά τα ατομικά δικαιώματα, αλλά δεν πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Σκέρτσος.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. 

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πρόσβασης των ανεμβολίαστων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είπε: «Δεν μπορούμε σε συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα όπως στην κινητικότητα με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να βάλουμε τέτοιους περιορισμούς θα ήταν αδιανόητο».

Οικονόμου: Σε υψηλά επίπεδα το επιδημιολογικό φορτίο

Ανάλογο ήταν το μήνυμα προς τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς από τον Γιάννη Οικονόμου.

«Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση θα εφαρμοστεί. Και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου, περί τις 10 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, σημείωσε πως όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας δεν είναι βέβαιο - ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά - ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του ΕΣΥ ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει».

«Η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων, όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους συμπολίτες μας και μη», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας.
Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και υπογραμμίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, ιδίως για όσους επιστρέφουν από διακοπές», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top