Σακελλαροπούλου: Οι καρδιές μας βρίσκονται με τις γυναίκες του Αφγανιστάν

Τι ανέφερε σε ομιλία της στην Αυστρία για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου ομιλία Αυστρία

Κορυφαία προτεραιότητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η κλιματική αλλαγή, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην κεντρική ομιλία της στο ευρωπαϊκό Forum του Alpbach 2021, στην Αυστρία. Η καταπολέμησή της συνεπάγεται μια ολιστική προσέγγιση βιώσιμης ανάπτυξης και μια μεγάλη αλλαγή του τρόπου ζωής μας, ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το «ευχαριστώ» της Σακελλαροπούλου στους ξένους εθελοντές πυροσβέστες

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ακόμη πως αυτές τις μέρες, οι καρδιές μας βρίσκονται με τους πολίτες του Αφγανιστάν, ιδίως τις γυναίκες και τα κορίτσια του, που στοχοποιούνται, μόνο και μόνο για τον λόγο ότι θέλουν να ζήσουν και να ντυθούν ελεύθερα, να σπουδάσουν, να εργαστούν. Η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα εν συνόλω, ανέφερε, πρέπει να αναλάβουν κατάλληλη δράση, ώστε να διασφαλίσουν την προστασία των ζωών των πολιτών, όπως επίσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αφγανιστάν, οι οποίες βρίσκονται τώρα σε μεγάλο κίνδυνο.

Πρίγκιπας Κάρολος: Έστειλε επιστολή στη Σακελλαροπούλου για τις πυρκαγιές

Ειδικότερα, η Πρόεδρος της  Δημοκρατίας ανέφερε σχετικά με το Αφγανιστάν: «Η Ευρώπη πρέπει να αγωνιστεί για τις αξίες που αντιπροσωπεύει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της. Αυτές τις μέρες, οι καρδιές μας βρίσκονται με τους πολίτες του Αφγανιστάν, ιδίως τις γυναίκες και τα κορίτσια του, που στοχοποιούνται, μόνο και μόνο για τον λόγο ότι θέλουν να ζήσουν και να ντυθούν ελεύθερα, να σπουδάσουν, να εργαστούν. Οι απελπισμένες φωνές τους ζητούν στήριξη και ελπίδα και εναπόκειται σε μας να τις αφουγκραστούμε. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτές τις γυναίκες και τις αξίες που μοιράζονται, ειδάλλως θα πρέπει να επωμιστούμε το βάρος των τύψεων».

Σακελλαροπούλου: Επιστολές στους αρχηγούς κρατών που βοήθησαν στις φωτιές

Όσον αφορά τις πυρκαγιές στη χώρα μας, η κα Σακελλαροπούλου τόνισε: «Αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες μεσογειακές χώρες, βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή καταστροφή, καθώς πάνω από 600 πυρκαγιές ξέσπασαν σε όλα τα σημεία της χώρας. Αυτό πρέπει να μας ευαισθητοποιήσει όλους μας για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, πριν γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη για τις μελλοντικές γενεές». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top