Σακελλαροπούλου: Επιστολές στους αρχηγούς κρατών που βοήθησαν στις φωτιές

«Η προσφορά σας συγκίνησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές προς τους αρχηγούς όλων των κρατών που συνέδραμαν την Ελλάδα στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Φωτιές: Στο πλευρό της Ελλάδας ξένοι πυροσβέστες- «Κάνουμε ό,τι μπορούμε»

Στις επιστολές αυτές η κυρία Σακελλαροπούλου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την έμπρακτη συμπαράσταση των ξένων χωρών στην αντιμετώπιση των εκτεταμένων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα αυτόν τον μήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλων δασικών εκτάσεων και την απώλεια των περιουσιών πολλών συμπατριωτών μας.

«Η προσφορά της χώρας σας στη δύσκολη αυτή συγκυρία συγκίνησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, των οποίων την αναγνώριση και τις ευχαριστίες σας μεταφέρω», αναφέρει η κυρία Σακελλαροπούλου. «Δυστυχώς παρακολουθούμε πολλά μέρη του πλανήτη μας και αυτό το καλοκαίρι να πλήττονται από καταστροφικές φωτιές. Η θλιβερή αυτή πραγματικότητα πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους μας, κυβερνήσεις, φορείς και πολίτες, προς την κατεύθυνση της άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, πριν γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη για τις μελλοντικές γενεές».

Ειδικότερα στις επιστολές προς τους αρχηγούς των κρατών μελών της Ε.Ε., η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό της συνδρομής των κρατών μελών της Ε.Ε., γεγονός που «κατέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της αρχής της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της ευρωπαϊκής οικογένειας, που ενωμένη μπορεί να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις».

Συνολικά εστάλησαν 23 επιστολές, στις εξής χώρες: Κύπρος, Γαλλία, Κροατία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισπανία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Σλοβακία, Αυστρία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Ελβετία, Αίγυπτος, Ηνωμένο Βασίλειο, Κουβέιτ, Κατάρ, Μολδαβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σερβία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top