Τσίπρας: Έγκλημα εκ προμελέτης ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων

Βέλη κατά της κυβέρνησης για το νέο σύστημα των εξετάσεων

Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο σύστημα των εξετάσεων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «έγκλημα εκ προ μελέτης» και για αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Αποκλείσατε τουλάχιστον 30.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, για να τους σπρώξετε ως πελατάκια στα κολέγια που χωρίς αιδώ διαφημίζουν κιόλας οι υπουργοί σας. Γιατί στα κολέγια δεν υπάρχει βάση εισαγωγής. Υπάρχει μόνο βάση εισοδήματος. Όποιος έχει να πληρώσει μπαίνει... Και θα σας το πω ευθέως: Είστε οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα», είπε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πανελλήνιες 2021: Αριστούχος φοιτητής έστειλε επιστολή στην Κεραμέως

«Δεν έχω πρόβλημα με τα κολλέγια ούτε με τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν την οικονομική δυνατότητα. Έχω πρόβλημα με την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κυρίας Κεραμέως να οδηγήσει με το έτσι θέλω χιλιάδες μαθητές εκεί, ενώ θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε δημόσια πανεπιστήμια», είπε ο κ. Τσίπρας.

Αισιόδοξος ο Μητσοτάκης για τον τουρισμό παρά τα κρούσματα στα νησιά 

«Σας το λέμε για μια ακόμη φορά. Ακόμα δεν έχει κλείσει η προθεσμία υποβολής μηχανογραφικών για τους μαθητές. Μην εφαρμόσετε την ΕΒΕ. Δώστε στους 30.000 μαθητές τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικά, όπως πέρσι και να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα πανεπιστήμια. Μη προχωράτε στο έγκλημα απέναντι σε τόσες χιλιάδες νέους ανθρώπους και στις οικογένειές τους. Αλλά και απέναντι σε δεκάδες περιφερειακές σχολές που οδηγείτε σε αφανισμό και κλείσιμο αφού δεν θα έχουν πια σπουδαστές».

«Εγκληματικές οι ευθύνες σας για τη διαχείριση της πανδημίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφική διαχείρισή της υγειονομικής κρίσης.

«Κάνατε ξανά τα ίδια εγκληματικά λάθη», είπε και θύμισε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στην Βild ότι «θα έχουμε έναν κανονικό Ιούλιο και Αύγουστο» και του υπουργού τουρισμού, ότι «η θωράκιση της Ελλάδας απέναντι στη μετάλλαξη «Δ» θα γίνει η καλύτερη διαφήμισή της», για να προσθέσει ότι «η θωράκιση δεν ήρθε γιατί δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να το υποστηρίξετε».

«Που βρισκόμαστε σήμερα; Η κατάσταση έχει αρχίσει ξανά να επιδεινώνεται πριν καλά καλά κάνει την εμφάνιση της η «μετάλλαξη Δέλτα». Και είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο επιδημικό κύμα, άγνωστης έντασης και διάρκειας. Οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές», είπε.

Στη συνέχεια, έκανε ειδική αναφορά στη Μύκονο: «Η Μύκονος έχει ποσοστό εμβολιασμού σχεδόν 100%. Και υποτίθεται ότι οι τουρίστες που φθάνουν στα νησιά, περνάνε από ελέγχους. Πώς τα καταφέρατε λοιπόν πάλι να τινάξετε στον αέρα τόσο τη δημόσια Υγεία όσο και τον πιο διεθνώς εμβληματικό τουριστικό προορισμό της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σεζόν; Πώς καταφέρατε πάλι οι πανηγυρισμοί σας να καταλήξουν σε ακόμα ένα φιάσκο σε βάρος της δημόσιας Υγείας αλλά και εργαζομένων, επιχειρηματιών και τουριστών; Αυτό είναι το κανονικό καλοκαίρι που υποσχόσασταν;».

Ανοίγει τη Δευτέρα η Μύκονος - Επιστρέφει η μουσική

Συνεχίζοντας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «αντί για υγειονομική θωράκιση των νησιών, αντί για εκτεταμένο τέστινγκ, αντί για αξιόπιστη ιχνηλάτηση και επιτάχυνση των εμβολιασμών, εσείς πανηγυρίζατε και δίνατε συγχαρητήρια ο ένας στον άλλον. Στον κόσμο σας».

Καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι απέτυχε να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν: «Πετάξατε το μπαλάκι των ευθυνών για αυστηρούς ελέγχους στις ναυτιλιακές και τους επιχειρηματίες, το κράτος ανύπαρκτο. Έτσι έφτασε κύριοι της κυβέρνησης η Μύκονος, αλλά και άλλα νησιά, να βράζουν από κορονοϊό ενώ σχεδόν το σύνολο των κατοίκων είναι εμβολιασμένοι... Αγνοήσατε όχι μόνο την έκκλησή μας για ενίσχυση του ΕΣΥ και της Πρωτοβάθμιας Υγείας στα νησιά, αλλά ακόμα και την ανάγκη να προβλέψει η Πολιτεία για ξενοδοχεία καραντίνας. Με αποτέλεσμα τουρίστες που νοσούν να μην έχουν πού να μείνουν και να διασύρουν τη χώρα διεθνώς... Μόνο 40 ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν στη χώρα. Είναι δυνατόν να επαρκούν;».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top