Γαλατασαράι: Στο ΥΠΕΞ στην Άγκυρα κάλεσαν οι Τούρκοι τον Έλληνα πρέσβη

Το τηλεφώνημα Τσαβούσογλου και η απάντηση Δένδια  

Οι Τούρκοι κάλεσαν σήμερα το απόγευμα πρέσβη μας στην Άγκυρα Μ. Διάμεση για εξηγήσεις σχετικά με το ζήτημα της Γαλατασαράι και το «μπλόκο» που προέκυψε από τα test,  όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Διπλωματική ένταση για Γαλατασαράι

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια. Πίσω απ' αυτό το τηλεφώνημα η Αθήνα βλέπει αφενός το «παράπονο» των Τούρκων... κι αφετέρου την ξεκάθαρη  προσπάθειά τους να φιλοτεχνήσουν ένα αφήγημα «ελληνικών προκλήσεων», ως αντίβαρο  στα όσα πρόκειται να κάνουν εκείνοι στην Κύπρο, όπου οι Τούρκοι ετοιμάζουν προκλητική φιέστα στα κατεχόμενα, σε μία  εβδομάδα στην «μαύρη επέτειο»  του Αττίλα.  Το «ανεβάζουν» δηλαδή το θέμα για να φανούμε εμείς τα «κακά παιδιά» που ταράζουμε τα «διπλωματικά νερά». 

Συνάντηση Δένδια, Χριστοδουλίδη, Μπορέλ για την επίσκεψη Ερντογάν σε Βαρώσι

Η Αθήνα, όμως, δεν είναι διατεθειμένη να παίξει το παιχνίδι της Άγκυρας. Το τηλεφώνημα Τσαβούσογλου – Δένδια έγινε αργά χθες βράδυ, αφότου γύρισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ από τις Βρυξέλλες και οι δύο Υπουργοί μίλησαν για λίγα λεπτά. Όταν ο Τσαβούσογλου ζήτησε εξηγήσεις, ο κ. Δένδιας έβαλε την κατάσταση στις πραγματικές διαστάσεις, παραπέμποντας στους επιδημιολογικούς κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα και την ανακοίνωση του κ.Χαρδαλιά, που καλύπτει πλήρως την Βασιλίσσης Σοφίας. 

Γαλατασαράι: Μπλόκο στο αεροδρόμιο - Αρνήθηκαν να κάνουν rapid test

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top