Αύξηση κρουσμάτων: Έλεγχοι και ποινές η απάντηση της κυβέρνησης  

Τα νέα μέτρα απέναντι στη «χαλάρωση» και οι κυρώσεις   

Η απάντηση της κυβέρνησης στις εικόνες «χαλάρωσης» απέναντι στον κορωνοϊό, που με τη σειρά της οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων, θα είναι εντατικοποίηση των ελέγχων και πρόστιμα. 

Lockdown: Επαναφορά και σε τουριστικά μέρη αν αυξηθούν τα κρούσματα!

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, o Πρωθυπουργός ζήτησε εστιασμένους ελέγχους κυρίως σε κλαμπ, κέντρα διασκέδασης και πιο πολύ στα Νότια Προάστια όπου καταγράφονται παραβάσεις και υπάρχουν πληροφορίες ότι και χθες το βράδυ σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν «παρατράγουδα».

Αλλεπάλληλες συσκέψεις Μητσοτάκη για εμβολιασμό, ελέγχους και μετάλλαξη Δ

Το επιχειρησιακό σχέδιο των ελέγχων που ετοιμάζεται προβλέπει ότι η Αστυνομία και η Αρχή Διαφάνειας θα αξιοποιούν και καταγγελίες πολιτών και θα κάνουν εφόδους  για να διαπιστωθεί ότι τηρούνται τα μέτρα.

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται και  μια λίστα με βαριές «καμπάνες» για τους παραβάτες.

Ανάρτηση Μητσοτάκη με νέο spot για τον εμβολιασμό 

Οι πληροφορίες μιλούν για αυστηρές αλλά κλιμακωτές ποινές και κυρώσεις που θα  κορυφώνονται ανάλογα με το εύρος της παράβασης και τις ενδεχόμενες υποτροπές. Ποινές που θα φτάνουν μέχρι υψηλά χρηματικά πρόστιμα αλλά και μέχρι την  αναστολή  της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Όλα αυτά τα μέτρα αναμένεται να παρουσιαστούν την άλλη βδομάδα. Από την Παρασκευή πάντως έγιναν όπως λένε οι αρχές 293.000 έλεγχοι. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό, ενώ καταγράφηκαν 146 παραβάσεις, καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 133.000 ευρώ και έκλεισαν τρεις επιχειρήσεις. Πιο  χαρακτηριστικό είναι ότι κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα είχε μέσα 600 πελάτες αντί για 200 που θα έπρεπε κανονικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top