Ετεροδημότες: Απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους

Τι προβλέπει η απόφαση Βορίδη για την ψηφιοποίηση της διαδικασίας    

εκλογές εκλογικό τμήμα

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. υπέγραψε την απόφαση με την οποία ψηφιοποιείται και απλοποιείται η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, «στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιεί για τη διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, 

Ψήφος αποδήμων: Δεν πέρασε το νομοσχέδιο στη Βουλή 

Με τη συγκεκριμένη απόφαση του κ. Βορίδη συστήνεται ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι εκλογείς αποκτούν τη δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, προκειμένου να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της εκλογικής  τους περιφέρειας.

Αλλαγές σε δημοτικές-περιφερειακές εκλογές: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο    

Η ειδική εφαρμογή έχει τεθεί σε λειτουργία και φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr

H νεά διαδικασία εγγραφής ετεροδημοτών  

Εκλογές 2021: Το λάθος του υπουργείου και απάντηση Βορίδη για πρόωρες

Η διαδικασία εγγραφής των ετεροδημοτών στην ηλεκτρονική εφαρμογή απαιτεί τρία απλά βήματα για την ολοκλήρωση της:

-Είσοδο στην εφαρμογή μέσω Taxis Net

Για την είσοδο στην εφαρμογή και την πιστοποίηση του ενδιαφερόμενου εκλογέα απαιτείται η χρήση των κωδικών της ΑΑΔΕ και του ΑΦΜ του.

-Συμπλήρωση της σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαραίτητα στοιχεία

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης παρέχονται, εντός της εφαρμογής, λεπτομερείς οδηγίες.

-Οριστικοποίηση της αίτησης

Με την επιτυχή υποβολή της αίτησης αποδίδεται αυτόματα αριθμός πρωτοκόλλου, ο οποίος αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του εκλογέα.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή δίνει στον εκλογέα το δικαίωμα να μεταβάλλει τα στοιχεία του ανά πάσα στιγμή ή να διαγραφεί από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών με την υποβολή μίας απλής αίτησης.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφή στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών μπορούν να υποβάλλονται και στους οικείους Δήμους καθώς και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top