Εθνική Πινακοθήκη: «Τρολάρισμα» Τσίπρα σε ΕΛ. ΑΣ. για τον πίνακα του Πικάσο

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ανάρμοστος και ασεβής ο τρόπος παρουσίασης του πίνακα

πίνακας Πικάσο παρουσίαση ΕΛ. ΑΣ.

Την υπόθεση με την επιστροφή του πίνακα του Πικάσο και την παρουσίαση από την Ελληνική Αστυνομία σχολίασε με καυστικό τρόπο,  με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Εθνική Πινακοθήκη: Βρέθηκαν οι κλεμμένοι πίνακες των Πικάσο και Μοντριάν

Εθνική Πινακοθήκη: O «φιλότεχνος» Artfreak και τα ταξίδια στο εξωτερικό

Εθνική Πινακοθήκη: Πήρε προθεσμία ο 49χρονος

  «48 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο #Πικασο κατάφερε να φιλοτεχνήσει το καλύτερο πορτρέτο του κ. Χρυσοχοΐδη και του αβάσταχτου ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης των “αρίστων”»,  υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας στην ανάρτησή του.  

 

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ανάρμοστος και ασεβής ο τρόπος παρουσίασης του πίνακα

Tην ανακοίνωση για την εύρεση του πίνακα του Πικάσο σχολιάζει και  η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου κάνοντας λόγο για «κακόγουστη φαρσοκωμωδία».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η υπουργός Πολιτισμού βάζει την προσωπική της σφραγίδα σε εγκλήματα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτή τη φορά όμως προχωρά και ένα βήμα παραπέρα, τοποθετώντας ένα έργο τέχνης στο κέντρο μιας κακόγουστης φαρσοκωμωδίας» αναφέρει η Σ. Αναγνωστοπούλου σε σημερινή της δήλωση, επισημαίνοντας ότι ο πίνακας  του Πικάσο, με την εμβληματική αφιέρωση «στον Ελληνικό Λαό, φόρο τιμής από τον Πικάσο» αφού πρώτα «κακοποιήθηκε» σε μια ρεματιά στην Κερατέα, «δυστυχώς χρησιμοποιήθηκε με τον πιο ανάρμοστο και ασεβή τρόπο και στην επικοινωνιακή φιέστα που έστησαν ο κύριος Χρυσοχοίδης και  η  κυρία Μενδώνη για την εξιχνίαση της κλοπής του».

«Το έργο τέχνης τοποθετήθηκε  ως ντεκόρ θριάμβου της ελληνικής κυβέρνησης στη πανηγυρική συνέντευξη τύπου, εκτέθηκε στα φλας των δημοσιογράφων, έπεσε(!) και επανατοποθετήθηκε με γυμνά χέρια στη θέση του", σχολιάζει».

«Επιπλέον, η σημερινή υπουργός πολιτισμού που ήταν γενική γραμματέας το 2012, όταν εκλάπησαν τα τρία έργα από την Εθνική Πινακοθήκη, λόγω των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας, δε μας έχει πει ακόμα ούτε μισή λέξη για το αν εξέτασαν οι ειδικοί του υπουργείου Πολιτισμού τους πίνακες που βρήκαν", συνεχίζει και διερωτάται: "Πιστοποιήθηκε η γνησιότητά τους; Συντηρήθηκαν από ειδικούς;  Υπήρχαν υπάλληλοι συντηρητές έργων τέχνης του ΥΠΠΟ,  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου  για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του πίνακα από ενδεχόμενο ατύχημα; Τι σημαίνει η δήλωση «οι πίνακες ήταν σε καλή κατάσταση»; Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον τρίτο πίνακα που καταστράφηκε, ένα σχέδιο που αποδίδεται στον Ιταλό Γκουλιέλμο Κάτσια ;».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top