Κικίλιας: Οφείλουμε όλοι πολλά στον Σωτήρη Τσιόδρα

«Θα φτιάξουμε τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι»

O Βασίλης Κικίλιας

Βέβαιος ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να χτίσουμε ένα ικανοποιητικό «τείχος ανοσίας», υπό την προϋπόθεση ότι οι παραδόσεις των εταιρειών θα γίνουν με βάση τον προγραμματισμό, εμφανίστηκε ο Βασίλης Κικίλιας.

Σε συνέντευξή του στον «Ελληνικό Κήρυκα» Αυστραλίας, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ», τόνισε με έμφαση, εξηγώντας η αναμέτρησή μας με την πανδημία δεν ήταν μία μάχη: «Ήταν και εξακολουθεί να είναι ένας διαρκής πόλεμος. Ο αγώνας όμως συνεχίζεται».

Επιτροπή Βιοηθικής: Υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά με προϋποθέσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτυχία της Επιχείρησης «Ελευθερία» οφείλεται στην πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και φυσικά στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους υγειονομικούς στα εμβολιαστικά κέντρα, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους εμβολιάζοντας ημερησίως περισσότερους από 100.000 πολίτες.

«Με αυτόν τον τρόπο διαμορφώνουμε μία νέα κουλτούρα στον τρόπο που το κράτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στον πολίτη», σημείωσε.

«Ο κόσμος πειθάρχησε στα μέτρα για να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένεια του»

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία του ο κόσμος πειθάρχησε στα μέτρα, όλους αυτούς τους μήνες.

«Ο Έλληνας δεν πειθάρχησε επειδή υπήρχε η “δαμόκλειος σπάθη” των ελέγχων και των προστίμων, αλλά για να προστατεύσει, όχι τόσο τον εαυτό του αλλά τους αγαπημένους του», υπογράμμισε.

«Οφείλουμε όλοι πολλά στον Σωτήρη Τσιόδρα»

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο κ. Κικίλιας μίλησε με θέρμη για τον επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει»

«Αν η πανδημία ήταν βιβλίο, ο Σωτήρης Τσιόδρας θα ήταν ένα ξεχωριστό και πολύ όμορφο, συγκινητικό κεφάλαιο. Του οφείλω, όλοι του οφείλουμε, πολλά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top