Μητσοτάκης για εμβόλια: Πιθανόν να χρειαστεί μία ακόμη δόση τον χειμώνα

Κυριακίδου: Έχουμε επαρκή εμβόλια και για τρίτη δόση

Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, και ότι η πρόοδος στο μέτωπο της πανδημίας θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του ρυθμού των εμβολιασμών εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι στη χώρα μας έχουμε ξεπεράσει τα 7,5 εκατομμύρια εμβόλια, ωστόσο προειδοποίησε ότι από δω και στο εξής, ειδικά καθώς θα μπαίνουμε στον Ιούλιο το πρόβλημα δε θα είναι η διαθεσιμότητα τόσο των εμβολίων, όσο η προθυμία των υπολοίπων συμπολιτών μας πια να εμβολιαστούν.

«Νεότερες ηλικίες, οι οποίες πρέπει να πειστούν και αυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία του εμβολιασμού, είναι κάτι στο οποίο αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία», υπογράμμισε.

AstraZeneca: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αλλαγή της δεύτερης δόσης

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε για ακόμη μία φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν, και ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί.

Όπως τόνισε με έμφαση, «τώρα δεν έχουν κανένα λόγο πια να είναι επιφυλακτικοί, καθώς τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Και, βέβαια, είναι απολύτως ασφαλή όλα τα εμβόλια, να το τονίσω και αυτό, έχει τη σημασία του να το λέμε».

AstraZeneca: Σύγχυση με την ανάμειξη δύο εμβολίων - Τι λένε οι ειδικοί

Τέλος, ο πρωθυπουργός αφού ευχαρίστησε την ΕΕ για την προμήθεια και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες-μέλη, αναλογικά με τον πληθυσμό τους, τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε επαρκή εμβόλια πια και για τον χειμώνα, «για το επόμενο έτος, σε περίπτωση που - φαίνεται αρκετά πιθανό να - χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό μας».

Από την πλευρά της η Ευρωπαία Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το ότι έχουμε υπάρχουν εμβόλια και για τον χειμώνα.

Παράλληλα, σημείωσε πως παρατηρείται στην ΕΕ μια καθοδική πορεία στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στις νοσηλείες, αλλά - όπως είπε - ταυτόχρονα παρακολουθεί πολύ στενά την εξέλιξη των μεταλλάξεων, ιδιαίτερα της μετάλλαξης Δέλτα, που ταλαιπωρεί αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυριακίδου σε Κικίλια: Άρτιο το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

Με την Ευρωπαία Επίτροπο συναντήθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας, με επίκεντρο τη στρατηγική της Ε.Ε. για τα εμβόλια και την πορεία της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού.

Η κυρία Κυριακίδου επισκέφθηκε, συνοδευόμενη από τον κ. Κικίλια, το Mega εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας», όπου τους υποδέχθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα που κινείται με πολύ γρήγορους, αλλά θα έλεγα και σωστούς ρυθμούς, με στόχο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τον πληθυσμό, για να μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας», δήλωσε η κ. Κυριακίδου.

Όπως τόνισε, το εμβολιαστικό κέντρο είναι άρτια εξοπλισμένο και σέβεται τον πολίτη, με έναν τρόπο που είναι παράδειγμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top