Γεννηματά: Γίνεται κανόνας η ασυδοσία στην αγορά εργασίας

Η απάντησή της στον Μητσοτάκη για το «αντίγραφο του Τσίπρα»

«Πάμε ολοταχώς δεκαετίες πίσω. Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας», είπε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία στη Βουλή, στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, που ψηφίζεται αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων.

«Απορρυθμίζετε τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνετε τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύετε τις συλλογικές συμβάσεις και ενισχύετε τους ασύδοτους εργοδότες. Εκθεμελιώνετε το εργατικό δίκαιο, μας γυρίζετε πίσω στις ατομικές συμβάσεις. Οι μηχανισμοί ελέγχου αποδυναμώνονται», κατηγόρησε την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη: Λέτε ψέματα κύριε Τσίπρα, ντροπή σας!

«Το νομοσχέδιο προωθεί την απόλυτη και αρρύθμιστη “ευελιξία”. Ό,τι θέλει ο εργοδότης. Που οδηγεί και σε αθέμιτο ανταγωνισμό γιατί δεν είναι όλοι οι εργοδότες στο ίδιο τσουβάλι. Δουλειά με 4ωρα ή 5ωρα και διάλειμμα ενδιάμεσα. Θα περιμένουνε πίσω στις αποθήκες ένα 2ωρο τη μία φορά διάλλειμα και ένα 2ωρο δουλειά όταν θέλει ο εργοδότης. Κι άμα πει και κουβέντα θα φύγει, ποιος θα τον προστατεύσει;», αναρωτήθηκε.

Μετωπική Μητσοτάκη - Τσίπρα: «Δεν είστε ο Ανδρέας Παπανδρέου»

Παράλληλα, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το θέμα της αφαίρεσης της Επιθεώρησης Εργασίας από το υπουργείο Εργασίας: «Τους μηχανισμούς ελέγχου θα πρέπει να τους κρατάει το κράτος, αυτό σημαίνει επιτελικό κράτος».

Τσίπρας: Δεν τα περάσαμε αυτά ούτε όταν τα ζητούσε η τρόικα

«Είμαστε απέναντι, καταψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και τα άρθρα που αποτελούν τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. Έχετε το θράσος να μας βάζετε διλλήματα. αν θα ψηφίσουμε προτάσεις, που εφαρμόσουν ευρωπαϊκές οδηγίες, είτε κάνουν πράξη θέματα, που εμείς έγκαιρα έχουμε θέσει. Εμείς δεν είμαστε γαλάζιοι λαϊκιστές, θα τις ψηφίσουμε», πρόσθεσε.

Επίθεση για πανδημία και AstraZeneca

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την πολιτική της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξάντλησε την υπομονή της κοινωνίας και τις αντοχές της οικονομίας. 

«Το ΕΣΥ αφέθηκε στην τύχη του και στην απαξίωση, χωρίς στήριξη των ανθρώπων του και ενίσχυση των υποδομών. Ο ιδιωτικός τομέας υγείας προφυλάχθηκε από την Κυβέρνηση, κρατήθηκε covid free. Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, το νέο άνοιγμα εξελίσσεται χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο. Τα λάθη που βιώσαμε πέρυσι επαναλαμβάνονται και φέτος. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι ακόμα χαμηλά», είπε.

Μητσοτάκης: Οι 10 τομές του νέου νομοσχεδίου

Συνεχίζοντας, είπε πως υπάρχει σύγχυση και ανησυχία στην κοινωνία και ιδιαίτερα με τις πρόσφατες δηλώσεις της Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο AstraZeneca.

«Να εξηγήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί και με ποια κριτήρια χορηγήθηκε το AstraZeneca και ποια είναι τα νέα επιστημονικά δεδομένα με τα οποία η επιτροπή άλλαξε την εισήγησή της. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτό. Συνδέεται η τότε απόφαση σας για την χορήγηση του, με το εσπευσμένο άνοιγμα των δραστηριοτήτων που κάνατε, λόγω της μακρόχρονης καραντίνας; Στον εμβολιασμό απαιτείται σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, προκειμένου να πιάσουμε τον στόχο για ανοσία. Σχέση που την υπονομεύετε», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Τι απάντησε στον Μητσοτάκη για το «αντίγραφο του Τσίπρα»

«Μιλήσατε με έντονη αμηχανία και ανησυχία. Αποφύγατε να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα, που σας έθεσα, και περιοριστήκατε να προσπαθήσετε να μας ταυτίσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στον πρωθυπουργό, που την κατηγόρησε ότι έχει γίνει «αντίγραφο του κ. Τσίπρα».

Μητσοτάκης: Tα fake news για οκτάωρο και υπερωρίες

«Είναι πολύ μεγάλη η ανησυχία σας, είναι ολοφάνερο, από τη δυναμική του Κινήματος Αλλαγής. Με μία κουβέντα σας θα συμφωνήσω: ότι το πρωτότυπο είναι πιο ισχυρό από το αντίγραφο. Το πρωτότυπο είναι το Κίνημα Αλλαγής. Ξαναβρίσκουμε τη σχέση μας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και είναι θέμα χρόνου να επικρατήσουμε ξανά. Γι’ αυτό είναι τόσο έντονη η ανησυχία σας κύριε Μητσοτάκη», απάντησε η κυρία Γεννηματά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top