Υπουργική Σύνοδος Μεσογειακών χωρών: Έναρξη με ομιλία Μητσοτάκη

Πραγματοποιείται σήμερα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Η σύνοδος των υπουργών των Μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU-Med7) θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στην Αθήνα, με σκοπό την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής των EU-Med7, που θα διεξαχθεί στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών, με ομιλία του στις 10:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την πρόσκληση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Υπουργική Σύνοδος: Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Στην ατζέντα της υπουργικής Συνόδου περιλαμβάνονται τα θέματα της διαχείρισης της πανδημίας, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Next Generation EU), της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, του ευρωπαϊκού πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, της μετανάστευσης, της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο, της συνεργασίας με τις χώρες Νότιας Γειτονίας ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Μετά το πέρας της πρωινής συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες υπουργοί των 7 κρατών θα παραχωρήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, στις 12:45.

Η Σύνοδος των EU-Med7 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace and Thalasso (Βουλιαγμένη).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top