Τσίπρας για πανδημία: Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας

«Η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων στις φετινές εξετάσεις»

«Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας, δηλαδή απωλειών ανθρώπινης ζωής σε σχέση με τα κρούσματα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Για να είμαι απόλυτα ακριβής, είναι 30ή στον κόσμο και στην 6η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχει δηλαδή μεγαλύτερο ποσοστό από χώρες όπως η Ιταλία, που είχαμε το δράμα του Μπέργκαμο, τη Γαλλία, από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες που θρηνούν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, από χώρες όπως η Ινδία ακόμη, που βλέπετε τι γίνεται εκεί το τελευταίο διάστημα. Αυτές οι στατιστικές, οι θλιβερές στατιστικές, δεν μπορούν να κρυφτούν. Διότι εδώ είναι εύκολο κι ένα παιχνίδι με τους αριθμούς», είπε, μιλώντας στο STAR Κεντρικής Ελλάδας.

«Η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων στις φετινές εξετάσεις»

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για το θέμα των εισακτέων στα πεναπιστήμια.

Tσίπρας: «Η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στον κόσμο της εργασίας»

«Αυτό που κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι, με πρόσχημα ότι δεν θέλουμε φοιτητές που δεν είναι καλά διαβασμένοι, να μειώνει τους εισακτέους κατά το 1/3. Είναι η μεγαλύτερη σφαγή εισακτέων που έχει γίνει στη χώρα ποτέ. Είναι ο μεγαλύτερος περιορισμός εισακτέων από την ίδρυση του ελληνικού πανεπιστημίου», σημείωσε.

«Δεν το κάνει γιατί τον ενδιαφέρει το επίπεδο των γνώσεων, καθώς η βαθμολογία εξαρτάται από τη δυσκολία των θεμάτων. Το κάνει για έναν πολύ απλό λόγο, διότι θέλει να μεγαλώσει την πελατεία των ειδικών κολεγίων. Είναι άλλο ένα ρουσφέτι στους ιδιοκτήτες κολεγίων στη χώρα μας. Διότι αυτά τα 30.000 παιδιά φέτος που δεν θα καταφέρουν να πάνε σε ένα ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης, οι οικογένειές τους θα αναζητήσουν είτε την έξοδο των παιδιών τους στο εξωτερικό, είτε θα γίνουν βορά στις διαθέσεις αυτών των κολεγίων. Άρα, εδώ έχουμε μια στοχευμένη στρατηγική και πολιτική εις βάρος της μέσης ελληνικής οικογένειας και προς όφελος κάποιων λίγων ιδιωτών», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Για νέο εργασιακό: Ξεπληρώνει γραμμάτια στην επιχειρηματική ελίτ

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε «ευθέως» τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης έρχεται να ξεπληρώσει γραμμάτια απέναντι σε μια ελίτ επιχειρηματική, στον ΣΕΒ πάνω απ' όλα, που θα έχει περισσότερα κέρδη μέσα από τη μείωση του εργασιακού κόστους».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το που ήρθε μείωσε τα πρόστιμα, αποσυντόνισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Το καταργεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αρα, εδώ μιλάμε για μια στοχευμένη πολιτική, η οποία έχει, επαναλαμβάνω, στον πυρήνα της στρατηγικής της την αντίληψη ότι πρέπει να εξυπηρετήσουμε κάποιους λίγους, είτε διότι αυτοί οι λίγοι στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, είτε και γιατί υπάρχει η θεωρία ότι εάν αυξήσουν αυτοί οι λίγοι την κερδοφορία τους μπορεί να έχει ανάπτυξη η οικονομία».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σοβαρό έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική»

Για τα ελληνοτουρκικά, σημείωσε: «Είμαι υπέρ των διαύλων επικοινωνίας και τις πιο δύσκολες στιγμές και το έχω κάνει πράξη. Αλλά ταυτόχρονα είμαι και υπέρ του ουσιαστικού διαλόγου, όχι του διαλόγου για τον διάλογο. Ο διάλογος για τον διάλογο ωφελεί την άλλη πλευρά. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα σοβαρό έλλειμμα στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική. Και φοβάμαι ότι το έχει πιεζόμενος από τις εσωτερικές αντιφάσεις του κόμματός του».

Συνεεχίζοντας, είπε: «Όταν η Τουρκία είχε αυτή την απίστευτα επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο με το Oruc Reis, τότε έβγαινε και έλεγε ότι ''το πήρε η θάλασσα, το πήρε ο καιρός'', ότι δεν κάνει έρευνες, ότι τσαλαβουτάει, ενώ παραβίαζε κυριαρχικά δικαιώματα. Όταν απειλούσε με την παρουσία πολεμικών σκαφών και των ερευνητικών εντός των 12 μιλίων, τότε έβγαινε κι έλεγε ''η κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 μίλια''! Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ ζητούσαμε την επέκταση στα 12 μίλια νότια της Κρήτης, έβγαινε και μας έλεγε εθνικιστές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top