Άνοιγμα τουρισμού: Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη και το βίντεο της καμπάνιας

«Όλα όσα θέλεις είναι η Ελλάδα» το φετινό μήνυμα στους ξένους τουρίστες   

Ανοίγει τις πύλες του αύριο ο ελληνικός τουρισμός,  χωρίς καραντίνα για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ. Τα μέτρα προστασίας και την καμπάνια για τη φετινή σεζόν παρουσίασε πριν από λίγο ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Σούνιο.

video καμπάνιας για τουρισμό 2021

Πλάνο από το video της καμπάνιας για τον τουρισμό το 2021   

Πώς θα κάνετε διακοπές φέτος το καλοκαίρι: «Ανάσα» οι νέοι κανόνες

«Ανοίγουμε με ασφάλεια»  ανέφερε ο  κ. Θεοχάρης στην ειδική εκδήλωση στην οποία παρουσιάσθηκε και το φετινό video που απευθύνεται στις ξένες αγορές, με το κεντρικό μήνυμα να είναι: «Όλα όσα θέλεις είναι η Ελλάδα». 

 

«Είναι πια γεγονός: «Ανοίγουμε πανιά». Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με την φιλοξενία και την ασφάλεια. Και με την παρουσία μας σήμερα εδώ, σε μια εξαιρετική τουριστική μονάδα, με θέα τη διαχρονικότητα της Ελλάδας τιμάμε τις προσπάθειες και ανταποκρινόμαστε τις προσδοκίες όλων, όσοι εργάζονται στη τουριστική βιομηχανία του τόπου», ανέφερε επίσης κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Θεοχάρης.

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμη ότι «ανοίγουμε την Παρασκευή με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς.

Εμβολιασμοί: Αυτά είναι τα 32 covid free νησιά της Ελλάδας

 

 

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΪΟΥ

Τα μέτρα με τα οποία ανακοίνωσε ο κ. Θεοχάρης ότι ανοίγει ο τουρισμός είναι:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:

•    Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση
•    Πιστοποιητικό εμβολιασμού
•    PCR test έως και 72 ώρες πριν
•    Πιστοποιητικό ανάρρωσης
•    Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάσει των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020.

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων.
 

ΕΦΘΑΣΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

 

Ανυπόμονοι οι τουρίστες άρχισαν να καταφθάνουν από σήμερα στη χώρα μας. Στο Hράκλειο της Κρήτης το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με μήκος 295 μέτρα και 1275  πολυτελείς καμπίνες, έδεσε στο λιμάνι.

«Δουλέψαμε και φέτος σκληρά  για να υποδεχθούμε το πρώτο κρουαζερόπλοιο» δήλωσε ο Μηνάς Παπαδάκης,  πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.   

Πρώτοι θα επιβιβαστούν 1.000 Γερμανοί τουρίστες οι οποίοι σαλπάρουν αύριο  για το Αιγαίο και το Ιόνιο.

 

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

 

Κοσμοσυρροή στη Ρόδο όπου προσγειώθηκαν ήδη εννέα πτήσεις:  Επτά από το Ισραήλ, μία από το Βέλγιο και μία από το Παρίσι. Η υποδοχή ήταν μια γιορτή.

Αλλά και στο Ιόνιο, προσγειώθηκε η πρώτη πτήση τσάρτερ, στη Ζάκυνθο,  με 27 επιβάτες  από την Ελβετία, ενώ αύριο αναμένονται πέντε  πτήσεις από την Πολωνία και μία  από το Βέλγιο.

Για τον οδικό τουρισμό,  από τα Βαλκάνια,  θα γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά εμβοιλιασμού   με το ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ, όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη Σέρβα ομόλογο του.

Μητσοτάκης: Όλοι οι εμβολιασμένοι από Σερβία δεκτοί για τουρισμό σε Ελλάδα

«Από σήμερα η Ελλάδα ανοίγει επίσημα τα σύνορά της για τον τουρισμό και ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους Σέρβους τουρίστες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με την πρωθυπουργό Άννα Μπρνάμπιτς να ευχαριστεί την Ελλάδα:  «Να σας ευχαριστήσω που αποδεχτήκατε μονομερώς το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σημαίνει πολλά για τον λαό της Σερβίας». 

 

ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ 

 

Τα διεθνή δίκτυα αποθεώνουν τον ελληνικό τουρισμό. Μέχρι και το πρακτορείο Bloomberg ασχολείται με τα νησιά του Σαρωνικού παρουσιάζοντας ταξιδιωτικό οδηγό για εξερεύνηση με σκάφος.

Ο ταξιδιωτικός γίγαντας της TUI προβλέπει  έκρηξη της ζήτησης  και παράταση των τουριστικών διακοπών ως το φθινόπωρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top